Régi parketta felújítása Törökkő

Régi parketta felújítása Törökkő

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Törökkő vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő régiójában garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Törökkő területén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (Törökkő vonzáskörzetében)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Pontosság a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Törökkő vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a karcos parketta javítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
felpúposodott parketta javítása Törökkő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási kínálatunk

1 éves szavatossággal kínáljuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Törökkő területén)
 2. Parketta házhozszállítás Törökkő
 3. Jarrah parketta felújítás Törökkő
 4. Kempas parketta csiszolás Törökkő
 5. Merbau parketta aljzatkiegyenlítés Törökkő
 6. Cseresznye parketta javítása Törökkő
 7. Tölgy parketta lerakása Törökkő
 8. Wenge parketta nyikorgás megszüntetése Törökkő
 9. Kempas parketta szegőléc felrakása Törökkő
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta lakkozás Törökkő

Különféle típusú parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:

Természetes olajozás

Az olajozás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is ápolható, de kicsivel több gondozást követel meg, mint a lakkozott felületű termékek, mert időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, megnyugtató járni rajta, tudniillik finom tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták tartósabbak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott termékek megtoldják a fa karakterét úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és természetességet ad annak színtónusához. Így sokkal strapabíróbb és jobban takarítható felületet kapunk, nem takarja el a fa mintáját.

Pácbevonat

Pácolt felületű parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen rendellenességet észlel a parkettában (pl. rést), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy kisebb bakiból sokkal súlyosabb komplikáció legyen, mivel a legtöbb esetben a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az időben lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat általában helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Törökkő környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta színének eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét padló kellemes hangulatot adhat tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettafajta. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk az aktuális információkat.

Javaslataink a pácolt parketta ép állapotának védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre 1 napig!
 • A bevonat első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Törökkő övezetében az alábbi megrendelők hívását várom:

pormentes parkettacsiszolás Törökkő

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Törökkő területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Törökkő

Megfizethető parkettázás Törökkő, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő környékén garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta kötelező keménysége nagyban függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta elemek lerakása jobbára a következő folyamatot követve gyakoribb.
 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában szokásos. A betonra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.
tölgy parketta átrakása Törökkő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett lerakni.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta leragasztása Törökkő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Törökkő

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Törökkő

A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a faékek eltávolíthatók, ezután szegélyléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal szavatolható.

parketta rögzítése Törökkő

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Törökkő

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtésre csupán másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően érdemes olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Törökkő

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettet számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos lerakási mintákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön használatra kész. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a ragasztás után.

A parketta tisztítása festés után Törökkő

A parketta anyaga még elkészült állapotában is élő anyag, emiatt kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása kitűnő, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis túl sok víz jut, akkor rögtön fel kell itatni. Legfeljebb éppenhogy vizes felmosóronggyal megengedett megtisztítani a padlót, hogy kiküszöböljük a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ezzel megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket használja hozzávetőlegesen félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás hiányos, a letakarás mögé becsöppent foltok törlése hozzáillő vegyszerrel elképzelhető. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után feloldható, de ezután ajánlott szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge vethető be, de a legutóbbi eszközök csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Törökkő övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.
régi parketta átrakása Törökkő

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló tevékenységeképpen felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az ismét leragasztott parketta csiszolása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.
 • A faburkolat nagy kiterjedésben károsodott, emiatt szükségessé válhat jónéhány léc pótlása, ekkor racionális választás lehet az elemek átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és óriási hézag keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A burkolatot stabilizáló rögzítőléc rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének ellátásához.
 • A parketta üregeinek kitöltése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, azonban az igazán garantált technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.
 • A parketta mozgása eredményesen a eltávolítással és visszarakással oldható meg.
 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert idővel a parketta “beérik”, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, emiatt a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Parketta lerakása Törökkő

Kedvező árú parketta csiszolás Törökkő övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő vonzáskörzetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással Törökkő vonzáskörzetében?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (Törökkő régiójában)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Törökkő vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen kopott el, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez mozog, ezért már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.
öreg parketta átrakása Törökkő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási kínálatunk

1 éves szavatossággal kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Törökkő régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás Törökkő
 3. Cseresznye parketta felújítás Törökkő
 4. Gyertyán parketta csiszolás Törökkő
 5. Kőris parketta aljzatkiegyenlítés Törökkő
 6. Éger parketta javítása Törökkő
 7. Bükk parketta lerakása Törökkő
 8. Tigerwood tigrisfa parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Törökkő
 9. Európai juhar parketta szegőléc felrakása Törökkő
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parketta olajozás Törökkő

Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:

Természetes olajozás

Ez az eljárás hangsúlyosabbá teszi a fa mintázatát. Otthoni eljárással is szinten tartható, viszont valamivel több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, mert időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, megnyugtató járni rajta, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek hosszabb élettartamúak és jól karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták bővítik a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy kiemelik annak természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Így jóval ellenállóbb és jobban rendben tartható felületet kapunk, kiemeli a fa szerkezetét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú szalagparketta: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű szokatlan dolgot vesz észre a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy elhanyagolható bosszúságból sokkal súlyosabb gond legyen, tudniillik az esetek túlnyomó részében a javítás költsége a többszöröse az idejekorán véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A költségeket rendszerint a parketta láttán számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért Törökkő vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A természetes fények a termék árnyalatának meghatározásakor szintén döntő tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta meleg légkört teremthet tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettafajta. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ebből adódóan a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bejuthat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk az aktuális információkat.

Hasznos tanácsok a pácolt parketta ép állapotának megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Törökkő területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
parketta javítás Törökkő

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Olcsó parketta csiszolás Törökkő övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő vonzáskörzetében garanciával, fix parketta felújítás árral.
Olcsó parketta lerakás Törökkő vonzáskörzetében, emellett parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Törökkő vonzáskörzetében.

Parketta lerakás Törökkő

Pénztárca kímélő parketta lerakás Törökkő, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő övezetében garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta előírt keménysége nagyban függ attól, hogy hová szeretnénk lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk néhány tanácsot.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta elemek fektetése inkább az alábbi módokon történik.
 • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen simának kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.
parketta javítás Törökkő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges ragasztani.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, így a parketta alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló ragadást a portalanított aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Juhar parketta ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Törökkő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Törökkő

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Törökkő

A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek kivehetők, és szegőléccel borítsuk be a rést.
Az oldalsó parketták rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

parketta rögzítése Törökkő

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Törökkő

Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtés fölé kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően javasolt olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta fajták Törökkő

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: javarészt két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

A parketta rendben tartása Törökkő

A parketta fája ugyanis feldolgozott formájában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a bő vizes felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor azonnal el kell tüntetni onnan. Csak alig vizes felmosóronggyal szabad megtisztítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása olajozással megoldható, ilyen módon elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veti be körülbelül 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a letakarás alá becsöppent pacák eltüntetése a célra kialakított tisztítószerrel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon alkalmazható, de a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Törökkő régiójában?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
felpúposodott parketta javítása Törökkő

A parketta átrakás gyors leírása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor befejező eleme az ismét leragasztott burkolóelemek polírozása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okokból kifolyólag.
 • A parketta nagy kiterjedésben sérült meg, így lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ilyen esetben bölcs döntés lehet az elemek átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei a nap hatására vetemedtek, és jókora térköz formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő vakpadló helyzete kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.
 • A parketta réseinek tömítése nem ritkán elegendőnek bizonyulhat, akár tartós megoldás lehet, azonban a valóban biztonságos technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.
 • A parketta mozgása hatásos módon a felbontással és visszarakással védhető ki.
 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, emiatt a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

Kedvező árú parketta lerakás Törökkő környékén, ezen kívül parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Törökkő környékén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.