Régi parketta csiszolás lakkozás Kurucles

Régi parketta felújítása Kurucles

Megfizethető parketta csiszolás Kurucles környékén, emellett parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles területén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Kurucles területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (Kurucles régiójában)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a vállalt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Kurucles régiójában?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a régi parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végzett stabilizálása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Kurucles

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.
Parketta ragasztása betonra.

Parkettacsiszolási szolgáltatásaink

1 éves szavatossággal kínáljuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Kurucles régiójában)
 2. Anyagbeszerzés Kurucles
 3. Brazil teak parketta felújítás Kurucles, parketta ragasztó eltávolítása
 4. Doussie parketta csiszolás Kurucles
 5. Ipe Lapacho parketta ragasztás Kurucles
 6. Doussie parketta javítása Kurucles
 7. Doussie parketta átrakása Kurucles
 8. Bambusz parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Kurucles
 9. Brazil teak parketta szegélyezés Kurucles
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parkettás mester Kurucles

Különböző jellegű parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyozza a fa rajzolatát. Könnyen megóvható az állaga, viszont egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, kellemes járni rajta, hiszen lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és nehézségek nélkül kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták megtoldják a fa karakterét úgy, hogy kiemelik annak természetes struktúráját, és megnyerő külsőt kölcsönöz annak színtónusához. Így jóval időtállóbb és nehézségek nélkül takarítható felületet kapunk, nem takarja el a fa erezetét.

Pácbevonat

Pácolt bevonatú parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb kellemetlenségből sokkal súlyosabb gond legyen, mivel a legtöbb esetben a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat mindig helyszíni felmérés alapján adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Kurucles környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Ugyanakkor egy sötét termék barátságos légkört adhat tágas otthonokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor javasoljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az aktuális információkat.

Ajánlásaink a felújított parketta fényének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Kurucles övezetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta javítás Kurucles

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Kurucles övezetében, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles területén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Parkettázás Kurucles

Pénztárca kímélő parkettázás Kurucles, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a fektetés helye (pl. étterem)
 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)

A parketta kötelező kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk fektetni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése talán, viszont a parketta elemek lerakása többnyire a következő folyamatot követve zajlik.
 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. A betonnak teljesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
tölgy parketta átrakása Kurucles

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát engedélyezett lerakni.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, ezért a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kitűnő tapadást a portól megszabadított aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló rögzítése poliuretán ragasztóval szokásos.

sima parketta lerakási minta Kurucles

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

parketta lerakási minták Kurucles

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Kurucles

A résbe faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, és takaróléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal valósítható meg.

régi parketta felszedése Kurucles

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Kurucles

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtéshez csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett javasolt olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Kurucles

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után mindjárt rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a lerakás után.

A parketta tisztítása Kurucles

A parketta fája még legyártott állapotában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a bőséges vízzel való felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor azon nyomban fel kell itatni. Pusztán éppenhogy vizes moppal megengedett feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, ilyen módon kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó utasításai szerinti szereket veti be körülbelül félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bekerült pecsétnyomok eltüntetése testreszabott vegyszerrel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de ezután javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge alkalmazható, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Kurucles területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló mozog, így már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
öreg parketta átrakása Kurucles

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felbontjuk a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.
 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor ésszerű elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt teljesen kiszáradtak, és óriási nyílás formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa leszorítása meglazult, így már már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.
 • A parketta hézagjainak kiöntése nem ritkán elegendőnek bizonyulhat, akár tartós megoldás lehet, viszont a valóban garantált technológia a parketta eltávolítása és újbóli lerakása.
 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felbontással és ismételt lefektetéssel oldható meg.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

Régi parketta átrakása Kurucles

Kedvező árú parketta csiszolás Kurucles területén, emellett parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles környékén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Kurucles vonzáskörzetében?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Kurucles régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a vállalt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Kurucles övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meglazult az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végzett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem tesz eleget a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Kurucles

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási tevékenységeink

100%-os elégedettségi garanciavállalással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Kurucles területén)
 2. Anyagbeszerzés Kurucles
 3. Massaranduba parketta hézagtalanítás Kurucles
 4. Teak parketta lakkozás Kurucles
 5. Antik bükk parketta ragasztás Kurucles
 6. Cumaru parketta pótlása Kurucles
 7. Wenge parketta átrakása Kurucles
 8. Gyertyán parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Kurucles
 9. Antik bükk parketta szegélyezés Kurucles
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parkettás mester Kurucles

Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyozza a fa mintázatát. Játszi könnyedséggel megóvható az állaga, azonban egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen esetenként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, kellemes a talpnak, ugyanis puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és játszva kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa jellegzetességeit azzal, hogy kiemelik a fa természetes mélységét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben ellenállóbb és jobban tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácolt felület

Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. hézagot), forduljon hozzánk a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy kisebb bakiból csak teljes cserével kiküszöbölhető gond legyen, mert a legtöbb esetben a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet a megfelelő időben elvégzett eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat rendszerint az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Kurucles környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta árnyalatának eldöntésekor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ennek ellenére egy sötét parketta kellemes hangulatot kölcsönözhet tekintélyes méretű otthonokban.
 6. Ha tartós parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében kemény anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba bekerülhet a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat.

Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának megőrzésére

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Kurucles területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakótelepek
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
parketta javítás Kurucles

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében olvashat, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Kurucles környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles övezetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.
Pénztárca kímélő parketta lerakás Kurucles környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, átlátható parkettázás Kurucles régiójában.

Parketta lerakás Kurucles

Kedvező árú parketta lerakás Kurucles, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles övezetében garanciavállalással, korrekt parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)
 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)

A parketta szükséges keménysége nagy mértékben függ attól, hogy hová kívánjuk fektetni. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak lerakása többnyire az alábbi módokon gyakoribb.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen síknak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.
parketta javítás Kurucles

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak speciális parkettát lehetséges fektetni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő ragadást a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

sima parketta lerakási minta Kurucles

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Kurucles

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Kurucles

A résbe faékeket kell rakni, a lerakás befejezése végeztével a faékek eltávolíthatók, és szegélyléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal szavatolható.

parketta rögzítése Kurucles

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Kurucles

Mivel a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtéshez kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően érdemes olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

Régi parketta típusok Kurucles

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési mintákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után rögtön rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta tisztítása Kurucles

A parketta anyaga ugyanis feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta portalanítása tökéletes, azonban a bőséges vízzel való felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor haladéktalanul el kell távolítani. Pusztán éppenhogy vizes felmosófejjel szabad megtisztítani a padlót, hogy megelőzzük a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása olajozással elvégezhető, ezzel meggátolhatjuk a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának használ, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket alkalmazza körülbelül félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia mögé bejutott pecsétnyomok eltávolítása hozzáillő vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel nagyon rövid idejű áztatás után feloldható, azonban ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge alkalmazható, viszont ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Kurucles régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Kurucles

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A tevékenység befejező lépése az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okoknál fogva.
 • A faburkolat nagy felületen károsodott, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ekkor ésszerű elhatározás lehet a lécek átrakással elvégzett megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei pl. a fűtés melege miatt vetemedtek, és túl nagy hézag jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése kitágult, így már már túl gyenge a feladata betöltéséhez.
 • A parketta hézagjainak kitöltése sok esetben kielégítő, akár tartós megoldás lehet, azonban a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a eltávolítással és visszarakással védhető ki.
 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, azonban a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Olcsó parketta lerakás Kurucles övezetében, ezen kívül parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kurucles területén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.