Parkettás mester Tabán

Parkettás mester Tabán

Megfizethető parketta csiszolás Tabán területén, valamint parketta lerakás, felpúposodott parketta, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.

Miért ajánlott minket hívni parketta csiszolással Tabán vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást biztosítunk (Tabán régiójában)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Tabán környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a régi parketta felújítására.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen károsodott, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe változik, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
régi parketta átrakása Tabán

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási tevékenységeink

100%-os elégedettségi jótállással vállaljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Tabán környékén)
 2. Anyagbeszerzés Tabán
 3. Dió parketta hézagtalanítás Tabán
 4. Kempas parketta lakkozás Tabán
 5. Ipe Lapacho parketta aljzatkiegyenlítés Tabán
 6. Dió parketta javítása Tabán
 7. Rózsafa parketta átrakása Tabán
 8. Brazil teak parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Tabán
 9. Kőris parketta szegélyezés Tabán
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parkettás mester Tabán

Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a parketta olajozást-lakkozást csak fixálás után lehet kivitelezni.

A csiszolást követő olajozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyozza a fa rajzolatát. Könnyen gondozható, de valamivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták bővítik a fa karakterét azzal, hogy kiemelik a fa természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek következtében még strapabíróbb és nehézségek nélkül rendben tartható felületet érünk el, kiemeli a fa erezetét.

Pácolt felület

Pácolt felületű szalagparketta: az egészen világos színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bármilyen különös eltérést lát a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy jelentéktelennek tűnő bosszúságból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, mert többnyire a javítás ára a többszöröse az időben véghez vitt eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat többnyire a parketta láttán lehet véglegesíteni, ahhoz viszont tartjuk magunkat. A helyszíni felmérésért Tabán környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét parketta meleg hangulatot nyújthat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket.

Ajánlásaink a parketta viaszolás fényének megóvására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A bevonat első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne pakoljon rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Tabán régiójában az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Társasházak
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta csiszolás Tabán

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Tabán övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás Tabán

Kedvező árú parkettázás Tabán, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a fektetés helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)

A parketta szükséges keménysége nagyban múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta külseje a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta darabjainak lerakása többnyire az alábbi módokon elterjedt.
 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta lerakása úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Tabán

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát engedélyezett alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a padló alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló tapadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

sima parketta lerakási minta Tabán

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási minták Tabán

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Tabán

A résbe faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a faékek eltávolíthatók, majd szegélyléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parketták hézagmentes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Tabán

Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtés fölé csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett tanácsos olyan fajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Tabán

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a lerakás után.

A parketta rendben tartása Tabán

A parketta anyaga tudniillik legyártott állapotában is élő anyag, ebből adódóan kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta portalanítása jó megoldás, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása ellenjavallott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor haladéktalanul el kell távolítani. Csak éppenhogy nedves felmosóronggyal megengedett feltakarítani a parkettát, hogy megelőzzük a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással kivitelezhető, ennek köszönhetően meggátolhatjuk a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket alkalmazza nagyjából félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá bejutott foltok törlése a célra kialakított vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után feloldható, de ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Tabán környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult idővel sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló párnafa mozog, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
felpúposodott parketta javítása Tabán

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A faburkolat nagy felületen sérült meg, emiatt elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyenkor bölcs elhatározás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.
 • A régi parketta elemei a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és jókora nyílás jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta réseinek kitöltése nem ritkán elég lehet, akár időtálló eljárás, viszont a valóban garantált technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta mozgása hatásos módon a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.
 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő múlásával a parketta “beérik”, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, ennek megfelelően a régi parkett ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Parkettás mester Tabán

Olcsó parketta csiszolás Tabán környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán vonzáskörzetében garanciavállalással, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Tabán környékén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (Tabán régiójában)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Alaposság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Tabán területén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy területen púposodott fel, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán felpúposodtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.
öreg parketta átrakása Tabán

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettázási szolgáltatásaink

100%-os elégedettségi garanciavállalással kínáljuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Tabán környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Tabán
 3. Bükk parketta felújítás Tabán
 4. Nyír parketta lakkozás Tabán
 5. Jávor parketta ragasztás Tabán
 6. Iroko parketta javítása Tabán
 7. Vörös tölgy parketta átrakása Tabán
 8. Rózsafa parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Tabán
 9. Kőris parketta szegőléc felrakása Tabán
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta lakkozás Tabán

Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a felújítást csak fixálás után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:

Természetes olajozás

Az olajozás kiemeli a fa rajzolatát. Akár házilag is gondozható, viszont kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, kellemes a talpnak, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták hosszabb élettartamúak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták bővítik a fa jellegzetességeit úgy, hogy hangsúlyozzák annak természetes mélységét, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően még strapabíróbb és simán takarítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa természetességét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bármilyen különös eltérést észlel a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy kisebb problémából csak teljes cserével kiküszöbölhető gond legyen, mivel többnyire a javítás munkadíja a többszöröse az időben véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat rendszerint helyszíni felmérés alapján adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Tabán vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a padló árnyalatának kiválasztásánál szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét termék kellemes atmoszférát adhat tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem ránk bízza, ugyanis csupán így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az aktuális információkat.

Hasznos tanácsok a felújított parketta szépségének megóvására

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A parketta rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Tabán területén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. iskola) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Tabán

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készült képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Tabán környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.
Olcsó parketta lerakás Tabán övezetében, valamint parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciavállalással, korrekt parkettázás Tabán területén.

Parketta lerakás Tabán

Pénztárca kímélő parketta lerakás Tabán, parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt figyelembe kell venni:

 • a felhasználás helye (pl. étterem)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta betartandó keménysége jelentősen függ attól, hogy hová szeretnénk leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy-két tippet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása inkább az alábbi módokon zajlik.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Tabán

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak speciális parkettát megengedett fektetni.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt fekvő fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kitűnő adhéziót a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Tabán

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Tabán

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a rögzítő ékek kivehetők, és takaróléccel fedjük le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Tabán

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Tabán

Mivel a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtéshez csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Emellett érdemes olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Tabán

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egyetlen anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

A parketta rendben tartása Tabán

A parketta fája még legyártott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta porszívózása kiváló ötlet, azonban a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor rögtön fel kell itatni. Csak éppenhogy nedves felmosóronggyal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy meggátoljuk a száradást követő zsugorodást.

A parketta ápolása pasztázással kivitelezhető, ennek köszönhetően megakadályozhatjuk a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, pattogóssá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával közvetlenül a munka befejezése után a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás hiányos, a fólia alá bekerült foltok törlése a célra kialakított vegyszerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után eltüntethető, azonban ezt követően érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a penge alkalmazható, viszont ezek csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Tabán környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel erősen megkoptak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
felpúposodott parketta javítása Tabán

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okokból kifolyólag.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, ebből adódóan elkerülhetetlen lehet bizonyos elemek pótlása, ekkor bölcs választás lehet az elemek átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt teljesen kiszáradtak, és jókora rés formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A burkolatot stabilizáló vakpadló leszorítása nem tölti be a funkcióját, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének teljesítéséhez.
 • A parketta hézagjainak tömítése időnként elégséges, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgása célravezetően a felszedéssel és visszarakással védhető ki.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta színe változik, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ennek köszönhetően a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Kedvező árú parketta lerakás Tabán régiójában, ezen kívül parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Tabán vonzáskörzetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.