Parkettás mester Népliget

Parkettás mester Népliget

Olcsó parketta csiszolás Népliget környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Népliget régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (Népliget környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan elérhetők vagyunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Alaposság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén árengedmény

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Népliget régiójában?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen kopott el, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással való megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai idővel megrepedeztek, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, ezért már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
felpúposodott parketta javítása Népliget

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási kínálatunk

1 éves jótállással vállaljuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Népliget régiójában)
 2. Parketta házhozszállítás Népliget
 3. Doussie parketta felújítás Népliget
 4. Ipe Lapacho parketta csiszolás Népliget
 5. Kempas parketta ragasztás Népliget
 6. Jarrah parketta javítása Népliget
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Népliget
 8. Massaranduba parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Népliget
 9. Tigerwood tigrisfa parketta szegélyezés Népliget
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parkettás mester Népliget

Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Erősen mozgó parketta esetén a hézagkitöltést csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyozza a fa mintázatát. Otthoni eljárással is gondozható, viszont kicsivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, tudniillik időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, kellemes a talpnak, ugyanis selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták ellenállóak és simán gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott termékek bővítik a fa jellegzetességeit úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben strapabíróbb és nehézségek nélkül takarítható felületet érünk el, kiemeli a fa mintáját.

Pácbevonat

Pácolt felületű parketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására használható.

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. hasadást), kérjen tőlünk tanácsot a lehetséges megoldás tekintetében, ne késlekedjen, hogy egy jelentéktelennek tűnő kellemetlenségből jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gond legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az időben végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat rendszerint helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért Népliget övezetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának kiválasztásánál szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét szalagparketta kellemes hangulatot kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert különböző feltételek merülnek fel. Emiatt a hatékony megoldás, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, mert kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a hasznos tanácsokat.

Ajánlásaink a parketta viaszolás fényének megtartására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A felület első takarítása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig csodálhatja a fényét.

Népliget övezetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Társasházak
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
pormentes parkettacsiszolás Népliget

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Megfizethető parketta csiszolás Népliget területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget területén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.

Parkettázás Népliget

Pénztárca kímélő parkettázás Népliget, parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)
 • a használat módja (pl. nappali)

A parketta szükséges keménysége jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez nyújtunk néhány tippet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak fektetése inkább a következő folyamatot követve gyakoribb.
 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
parketta javítás Népliget

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó tapadást az alapozóval ellátott aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Népliget

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

parketta lerakási módok Népliget

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás után a faékek kivehetők, és takaróléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

régi parketta felszedése Népliget

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Népliget

Tekintve, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtéshez csak másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően javasolt olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Népliget

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: többnyire 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát gyakran szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési formákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a lerakás után.

A parketta rendben tartása Népliget

A parketta anyaga még elkészült állapotában is élő anyag, és kényes lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor rögtön el kell távolítani. Csak alig vizes moppal megengedett megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása pasztázással végrehajtható, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának használ, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá becsöppent flekkek törlése testreszabott padlófényezővel végrehajtható. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után eltüntethető, azonban utána tanácsos szellőztetni. Makacs pacák ellen a penge alkalmazható, de ezek csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Népliget területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó párnafa rögzítése meglazult, így már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
tölgy parketta átrakása Népliget

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának elsődleges műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek felszedése után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység záró lépése az ismét leragasztott parketta csiszolása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okokból kifolyólag.
 • A faburkolat nagy kiterjedésben károsodott, ebből adódóan lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ilyenkor ésszerű döntés lehet a lécek átrakással történő megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és jókora üreg formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló odaerősítése nem tudja ellátni a feladatát, így már már túl gyenge a rögzítő funkció ellátásához.
 • A parketta réseinek kitöltése nem ritkán elég lehet, akár tartós megoldás lehet, ellenben a valóban biztonságos technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.
 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és visszarakással szüntethető meg.
 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert az idő előrehaladtával a parketta “beérik”, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Régi parketta felújítása Népliget

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Népliget régiójában, emellett parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget vonzáskörzetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Népliget környékén?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást biztosítunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (Népliget környékén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Alaposság a megbeszélt feladatok elvégzésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Népliget területén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása meglazult idővel sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen sérült meg, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végzett megerősítése.
 • A régi parketta elemei idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.
felpúposodott parketta javítása Népliget

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási szolgáltatásaink

100%-os elégedettségi szavatossággal végezzük az alábbi tevékenységeket:

 1. Szaktanácsadás (Népliget területén)
 2. Parketta házhozszállítás Népliget
 3. Vörös tölgy parketta felújítás Népliget
 4. Kanadai juhar parketta lakkozás Népliget
 5. Iroko parketta ragasztás Népliget
 6. Wenge parketta pótlása Népliget
 7. Massaranduba parketta lerakása Népliget
 8. Jávor parketta nyikorgás megszüntetése Népliget
 9. Európai juhar parketta szegélyezés Népliget
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parkettás mester Népliget

Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a parketta olajozást-lakkozást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:

Természetes olajozás

Ez az eljárás kiemeli a fa tónusát. Könnyen gondozható, viszont egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű szalagparketták, hiszen néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából készítették volna, jó érzés a talpnak, mert selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és simán kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták kiegészítik a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval időtállóbb és jobban takarítható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácolt felület

Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. hézagot), forduljon hozzánk a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb kellemetlenségből csak teljes cserével kiküszöbölhető komplikáció legyen, mivel az esetek túlnyomó részében a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet az idejekorán elvégzett prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat többnyire helyszíni felmérés alapján adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Népliget övezetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a szalagparketta színének kiválasztásánál szintén döntő feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét parketta barátságos atmoszférát adhat tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes fából gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell megvásárolni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, mert csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta hézagaiba behatolhat szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk az aktuális információkat.

Hasznos tanácsok a parketta viaszolás ép állapotának konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve évekig lelheti örömét a szép állapotában.

Népliget környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta javítás Népliget

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tudhat meg többet, csiszolásainkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Megfizethető parketta csiszolás Népliget vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget környékén szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.
Olcsó parketta lerakás Népliget környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Népliget övezetében.

Parketta lerakás Népliget

Pénztárca kímélő parketta lerakás Népliget, parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget övezetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az ideális parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. étterem)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta szükséges kopásállósága nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük lerakni. A parketta külseje a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási mód manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása többnyire a lentiek szerint zajlik.
 • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában szokásos. A betonra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
parketta javítás Népliget

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett alkalmazni.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, ezért a parketta alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, különben a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló ragadást a pormentesített beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés Népliget

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Népliget

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Népliget

A résbe faékeket kell rakni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és szegélyléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal biztosítható.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Népliget

Mivel a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtéshez kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül javasolt olyan fajtákat lefektetni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Népliget

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után rögtön igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

A parketta tisztítása festés után Népliget

A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ezért érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása kitűnő, de a bő vizes felmosása ellenjavallott. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor azon nyomban fel kell itatni. Legfeljebb éppenhogy nedves felmosóronggyal szabad megtisztítani a padlót, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket alkalmazza durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia alá becsöppent flekkek eltüntetése megfelelő vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes keverékkel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a penge alkalmazható, azonban utóbbiak csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása Népliget környékén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megerősítése.
 • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló párnafa mozog, ezért már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
tölgy parketta átrakása Népliget

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a karcos parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okok miatt.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, így szükségessé válhat jónéhány léc pótlása, ekkor racionális választás lehet a többi parkettaelem átrakással történő megszilárdítása.
 • A jó régen lefektetett darabok idővel teljesen kiszáradtak, és jókora nyílás alakult ki köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa rögzítése nem tölti be a funkcióját, így már már túl gyenge a feladata teljesítéséhez.
 • A parketta réseinek tömítése gyakran kielégítő, akár tartós megoldás lehet, ellenben a ténylegesen megbízható technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja hatásos módon a eltávolítással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.
 • A parketta átrakása azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Megfizethető parketta lerakás Népliget vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Népliget régiójában jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta átrakás árakkal.