Parkettahézag kitöltése Újpest

Parkettahézag kitöltése Újpest

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Újpest övezetében, valamint parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta felújítás árral.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Újpest régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (Újpest területén)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Újpest vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez mozog, ezért már nem tesz eleget a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert idővel a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.
régi parketta átrakása Újpest

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a kopott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási tevékenységeink

1 éves jótállással vállaljuk a következő feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Újpest területén)
 2. Parketta házhozszállítás Újpest
 3. Sucupira parketta hézagtalanítás Újpest
 4. Massaranduba parketta csiszolás Újpest
 5. Cseresznye parketta aljzatkiegyenlítés Újpest
 6. Teak parketta pótlása Újpest
 7. Teak parketta átrakása Újpest
 8. Európai juhar parketta nyikorgás megszüntetése Újpest
 9. Ipe Lapacho parketta szegőléc felrakása Újpest
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Újpest

Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet jobban kirajzolja a fa mintázatát. Könnyen ápolható, de egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Ezzel az eljárással úgy tűnik, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes a talpnak, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták tartósabbak és simán karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont termékek bővítik a fa karakterét úgy, hogy hangsúlyozzák a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Ennek következtében még időtállóbb és nehézségek nélkül takarítható felületet érünk el, nem takarja el a fa mintáját.

Pácbevonat

Pácolt bevonatú parketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bárminemű szokatlan dolgot vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból komolyabb gikszer legyen, tudniillik többnyire a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az időben véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha vékonyabb parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. A költségeket általában a parketta láttán adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Újpest övezetében nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a termék árnyalatának eldöntésekor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét szalagparketta kellemes hangulatot teremthet tágas helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az éppen futó akcióinkat is.

Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének védelme érdekében

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A padló általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Újpest régiójában az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
parketta csiszolás Újpest

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva olvashat, néhány munkánkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Megfizethető parketta csiszolás Újpest régiójában, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest övezetében garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Újpest

Olcsó parkettázás Újpest, parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest környékén garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében figyelembe kell venni:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)
 • a használat módja (pl. nappali)

A parketta előírt keménysége nagyban függ attól, hogy hová kívánjuk lerakni. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása többnyire a lentiek szerint gyakoribb.
 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen síknak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a művelet előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. A betonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.
parketta javítás Újpest

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak különleges parkettát lehetséges alkalmazni.

A parketták többsége nem alkalmas padlófűtés fölé, ezért a parketta alatt fekvő fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő tapadást a portalanított beton garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló rögzítése oldószeres ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Újpest

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási minták Újpest

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, ezután takaróléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Újpest

Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtés fölé csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Emellett javasolt olyan anyagú parkettákat választani, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta fajták Újpest

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: rendszerint 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos fektetési formákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta takarítása Újpest

A parketta fája ugyanis feldolgozott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség fluktuációjára. A parketta porszívózása tökéletes, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor azon nyomban fel kell törölni. Csak kis mértékben nedves felmosófejjel megengedett megtisztítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta ápolása olajozással végrehajtható, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá becsöppent pöttyök eltávolítása testreszabott vegyszerrel megoldható. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után eltüntethető, viszont utána érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge lehet az ellenszer, azonban a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Újpest környékén?

A parketta átrakása a legjobb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • Az öreg parketta darabjai idővel felpúposodtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa mozog, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
tölgy parketta átrakása Újpest

A parketta átrakás gyors ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti lépéseként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az ismét leragasztott burkolóelemek csiszolása és több rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okoknál fogva.
 • A faburkolat nagy felületen károsodott, ezért lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc cseréje, ilyenkor racionális elhatározás lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok idővel összeszáradtak, és túl nagy nyílás jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc rögzítése meglazult, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.
 • A parketta réseinek tömítése sok esetben elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, viszont a ténylegesen megbízható technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.
 • A parketta mozgása hatásos módon a felszedéssel és ismételt lefektetéssel oldható meg.
 • Az átrakás azért is javallott, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, viszont a régi parkett újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Parketta lerakása Újpest

Olcsó parketta csiszolás Újpest vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest övezetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Újpest környékén?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Kedvező árú parketta felújítást, parketta javítást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (Újpest övezetében)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok teljesítésében
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Újpest területén?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő múlásával sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végzett stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Újpest

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási kínálatunk

1 éves szavatossággal kínáljuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Újpest régiójában)
 2. Anyagbeszerzés Újpest
 3. Brazil teak parketta felújítás Újpest
 4. Kempas parketta lakkozás Újpest
 5. Tigerwood tigrisfa parketta aljzatkiegyenlítés Újpest
 6. Teak parketta pótlása Újpest
 7. Tölgy parketta átrakása Újpest
 8. Európai juhar parketta nyikorgás megszüntetése Újpest
 9. Ipe Lapacho parketta szegőléc felrakása Újpest
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta olajozás Újpest

Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Hajópadló

Ha nagyon instabil a parketta a hézagkitöltést csak fixálás után lehet kivitelezni.

Parketta csiszolás utáni parketta pácolás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa rajzolatát. Akár házilag is gondozható, de kicsivel több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, mert időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, jó érzés a talpnak, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és nehézségek nélkül gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták bővítik a fa karakterét azzal, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így még ellenállóbb és simán takarítható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa erezetét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú szalagparketta: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot tapasztal a parkettában (pl. hasadást), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bakiból komolyabb gikszer legyen, tudniillik többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége sokkal több lehet a megfelelő időben végrehajtott megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor használható, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat általában a parketta láttán számítjuk ki, azonban utólag soha nem módosítjuk. A munka megtekintéséért Újpest területén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A természetes fények a szalagparketta árnyalatának kiszemelésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét parketta kellemes hangulatot adhat tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Egész anyagában kemény fából készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legokosabb döntés, ha nem kőművessel végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az éppen futó akcióinkat is.

Ajánlásaink a pácolt parketta fényének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A felület első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor évekig csodálhatja a fényét.

Újpest vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta csiszolás Újpest

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tájékozódhat, a legutóbbi munkáinkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Olcsó parketta csiszolás Újpest régiójában, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.
Megfizethető parketta lerakás Újpest övezetében, emellett parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, átlátható parkettázás Újpest övezetében.

Parketta lerakás Újpest

Megfizethető parketta lerakás Újpest, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest területén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani az ideális parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • a használat módja (pl. nappali)

A parketta előírt keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni. A parketta külseje a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk néhány tippet.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a lerakási mód napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve történik.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. A betonnak tökéletesen laposnak kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a művelet előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.
parketta lerakás-átrakás Újpest

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak speciális parkettát lehetséges alkalmazni.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a parketta alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A tökéletes ragadást a portalanított beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Újpest

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni fél elemmel eltolva.

hagyományos parketta lerakása házilag Újpest

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell tenni, a lerakás befejezése után a faékek eltávolíthatók, ezután takaróléccel takarjuk le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal szavatolható.

parketta rögzítése Újpest

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Újpest

Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtés fölé kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett érdemes olyan fajtákat alkalmazni, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták Újpest

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: javarészt 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek változatos fektetési formákat biztosítanak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta tisztítása festés után Újpest

A parketta anyaga már elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása jó megoldás, azonban a bő vizes felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Csak alig nedves felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a padlót, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása olajozással elvégezhető, ezzel kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának használ, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veszi igénybe durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá bekerült pecsétnyomok eltüntetése arra alkalmas vegyszerrel megoldható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után megszüntethető, viszont ezt követően érdemes szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Újpest övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta nagy felületen kopott el, így indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán felpúposodtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
régi parketta átrakása Újpest

A parketta átrakás vázlatos bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor záró lépése az ismét leragasztott parketta felcsiszolása és 3 rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis ennek során korábban lerakott parkett tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot.

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okok miatt.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, emiatt szükségessé válhat bizonyos elemek pótlása, ekkor okos választás lehet az elemek átrakással történő megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és óriási térköz formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc helyzete nem tudja ellátni a feladatát, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.
 • A parketta réseinek kiöntése sokszor elégséges, akár időtálló eljárás, ellenben az igazán garantált technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.
 • A parketta mozgása eredményesen a felbontással és ismételt lefektetéssel szüntethető meg.
 • Az átrakás azért is javallott, mert idővel a parketta “beérik”, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, ennek köszönhetően a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Pénztárca kímélő parketta lerakás Újpest környékén, ezen kívül parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újpest területén garanciával, fix parketta felújítás árral.