Parkettahézag kitöltése Hárshegy

Parkettahézag kitöltése Hárshegy

Olcsó parketta csiszolás Hárshegy területén, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy régiójában garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért tanácsos minket hívni parketta csiszolással Hárshegy vonzáskörzetében?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (Hárshegy régiójában)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Hárshegy régiójában?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez rögzítése meglazult, ezért már nem tesz eleget a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem tudunk éppen ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
tölgy parketta átrakása Hárshegy

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási kínálatunk

100%-os elégedettségi jótállással kínáljuk a lent felsorolt feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Hárshegy vonzáskörzetében)
 2. Anyagbeszerzés Hárshegy
 3. Európai juhar parketta felújítás Hárshegy, púpos parketta átrakása Hárshegyen
 4. Európai juhar parketta lakkozás Hárshegy
 5. Vörös tölgy parketta ragasztás Hárshegy
 6. Wenge parketta javítása Hárshegy
 7. Merbau parketta lerakása Hárshegy
 8. Jávor parketta nyikorgó parketta javítása Hárshegy
 9. Gyertyán parketta szegőléc felrakása Hárshegy
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta olajozás Hárshegy

Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a csiszolást csak a megerősítést követően lehet kivitelezni.

A csiszolást követő felületkezelés:

Természetes olajozás

Ez az eljárás hangsúlyozza a fa rajzolatát. Játszi könnyedséggel szinten tartható, de egy kicsit több gondozást kíván, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, kellemes a talpnak, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek tartósabbak és játszva ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták megtoldják a fa jellegzetességeit olyan módon, hogy hangsúlyozzák annak természetes szerkezetét, és barátságos árnyalatot ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval strapabíróbb és nehézségek nélkül tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa struktúráját.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú parketta: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen furcsaságot tapasztal a parkettában (pl. repedezés), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy jelentéktelennek tűnő bosszúságból nehezen elhárítható gikszer legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat többnyire az elvégzendő munka megtekintése után lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. A helyszíni felmérésért Hárshegy vonzáskörzetében nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének kiszemelésekor szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Mindamellett egy sötét parketta meleg hangulatot kölcsönözhet nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Teljes keresztmetszetében nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket.

Ajánlásaink a pácolt parketta szépségének megóvására

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá bútorokat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig csodálhatja a fényét.

Hárshegy környékén az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Hárshegy

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Hárshegy területén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Parkettázás Hárshegy

Megfizethető parkettázás Hárshegy, parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.

A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. étterem)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta előírt keménysége jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe kívánjuk lerakni. A parketta mintázata a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, de a parketta elemek fektetése inkább a lentiek szerint történik.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen simának kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Hárshegy

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt futó fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló ragadást a pormentesített aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. kétkomponensű ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése oldószeres ragasztóval történik.

parketta leragasztása Hárshegy

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Hárshegy

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Hárshegy

A résbe faékeket kell rakni, a lerakás befejezése után a faékek eltávolíthatók, és takaróléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes illesztése behúzóvassal szavatolható.

régi parketta felszedése Hárshegy

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Hárshegy

Amiatt, hogy a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, így padlófűtéshez csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően ajánlott olyan anyagú parkettákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Hárshegy

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle lerakási formákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris használatra kész. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a lerakás után.

A parketta tisztítása festés után Hárshegy

A parketta fája még elkészült formájában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta porszívózása kitűnő, viszont a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor mihamarabb fel kell itatni. Legfeljebb alig nedves moppal lehetséges feltakarítani a parkettát, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ilyen módon elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket veti be nagyjából 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a leghatékonyabb. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia mögé bejutott flekkek eltüntetése hozzáillő vegyszerrel kivitelezhető. A mészfolt ecetes vizes keverékkel pár perces áztatás után eltüntethető, viszont ezt követően érdemes szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge alkalmazható, viszont a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Hárshegy övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elengedett idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megszilárdítása.
 • A régi parketta darabjai idővel összeszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó OSB lemez mozog, ezért már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
tölgy parketta átrakása Hárshegy

A parketta átrakás gyors leírása

 1. A parketta átrakásának kezdeti tevékenységeképpen felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor befejező eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és 3 rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.
 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, ebből adódóan szükségessé válhat bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben ésszerű választás lehet a lécek átrakással való megszilárdítása.
 • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására teljesen kiszáradtak, és tekintélyes rés keletkezett köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő vakpadló leszorítása nem tudja ellátni a feladatát, így már már túl gyenge a rögzítő funkció ellátásához.
 • A parketta hézagjainak kiöntése sokszor elegendőnek bizonyulhat, akár időtálló eljárás, de a ténylegesen biztonságos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a eltávolítással és visszarakással szüntethető meg.
 • Az átrakás azért is ajánlott, mert ahogy öregszik, a parketta más árnyalatot vesz fel, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, emiatt a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Régi parketta felújítása Hárshegy

Megfizethető parketta csiszolás Hárshegy környékén, ezen kívül parketta lerakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy környékén jótállással az elvégzett munkára, fix parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással Hárshegy környékén?

 • Korrektek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást kínálunk (Hárshegy övezetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Precizitás a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Hárshegy régiójában?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással történő stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Hárshegy

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási szolgáltatásaink

1 éves garanciavállalással kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Hárshegy környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Hárshegy
 3. Tölgy parketta felújítás Hárshegy
 4. Kempas parketta lakkozás Hárshegy
 5. Massaranduba parketta aljzatkiegyenlítés Hárshegy
 6. Cseresznye parketta pótlása Hárshegy
 7. Sucupira parketta átrakása Hárshegy
 8. Antik bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Hárshegy
 9. Cseresznye parketta szegőléc felrakása Hárshegy
 10. Nem hagyunk rendetlenséget magunk után
parketta felújítás Hárshegy

Sokféle parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha a parketta nincs stabilan a helyén a csiszolást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet kiemeli a fa erezetét. Otthoni eljárással is karbantartható, azonban valamivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, hiszen időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató a talpnak, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és jól kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek bővítik a fa sajátosságait úgy, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek megfelelően még strapabíróbb és nehézségek nélkül takarítható felületet alakíthatunk ki, nem takarja el a fa struktúráját.

Pácbevonat

Pácolt felületű parketta: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bárminemű rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból komolyabb gikszer legyen, mert többnyire a javítás munkadíja a többszöröse az idejekorán véghez vitt prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat többnyire a parketta láttán számítjuk ki, de ezen később már nem változtatunk. Az árajánlatot megelőző szemléért Hárshegy régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a szalagparketta árnyalatának kiválasztásánál szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét parketta barátságos atmoszférát kölcsönözhet tágas helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell használni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csak így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a hasznos tanácsokat.

Javaslataink a parketta viaszolás ép állapotának megtartására

 • Ne taposson a frissen pácolt felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül esedékes.
 • 1 hétig ne helyezzen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva évekig csodálhatja a fényét.

Hárshegy vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. óvoda) parketta felújítása
parketta javítás Hárshegy

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Hárshegy területén, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy régiójában szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta csiszolás árakkal.
Olcsó parketta lerakás Hárshegy régiójában, valamint parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, korrekt parkettázás Hárshegy környékén.

Parketta lerakás Hárshegy

Kedvező árú parketta lerakás Hárshegy, parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy régiójában szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az ideális parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta kötelező keménysége jelentősen múlik azon, hogy hová szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk néhány tippet.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak lerakása jobbára a lentiek szerint gyakoribb.
 • A parketta leragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen simának kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában szokásos. Az aljzatbetonra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
parketta javítás Hárshegy

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Fürdőszobában csak arra készült parkettát lehetséges alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a parketta alatt vezetett fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kiváló ragadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

parketta ragasztása betonra Hárshegy

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Hárshegy

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Hárshegy

A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, ezután szegőléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal valósítható meg.

régi parketta felszedése Hárshegy

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre Hárshegy

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtésre csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően tanácsos olyan anyagú parkettákat alkalmazni, amelyek nem mennek össze.

Régi parketta típusok Hárshegy

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után azonnal használatra kész. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta takarítása Hárshegy

A parketta anyaga még feldolgozott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőingadozásokra vagy a nedvesség hullámzására. A parketta portalanítása tökéletes, de a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor azonnal fel kell törölni. Legfeljebb alig nedves felmosóronggyal megengedett feltakarítani a parkettát, hogy megelőzzük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta ápolása pasztázással kivitelezhető, eképpen kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó instrukciója szerinti szereket alkalmazza durván 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal melegében a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá bejutott pacák eltüntetése a célra kialakított vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után feloldható, viszont ezt követően ajánlott szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, viszont ezek csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Hárshegy területén?

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • Az öreg parketta elemei idővel összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló vakpadló mozog, emiatt már nem tesz eleget a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Hárshegy

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a kopott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különböző okok miatt.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, ebből adódóan szükségessé válhat jónéhány léc cseréje, ilyen esetben okos választás lehet a többi parkettaelem átrakással való megszilárdítása.
 • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására teljesen kiszáradtak, és tekintélyes térköz formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló párnafa leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már már túl gyenge a feladata betöltéséhez.
 • A parketta réseinek kitöltése sokszor kielégítő, akár időtálló eljárás, ellenben a ténylegesen biztonságos technológia a parketta felbontása és újbóli lerakása.
 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a eltávolítással és újbóli lerakással oldható meg.
 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, azonban a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Olcsó parketta lerakás Hárshegy övezetében, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Hárshegy régiójában garanciavállalással, átlátható parketta átrakás árakkal.