Parketta lerakása Újlak, 2. kerület

Parketta lerakása Újlak, 2. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület környékén garanciavállalással, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért tanácsos bennünket hívni parketta csiszolással Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Megfizethető parketta felújítást, parketta javítást garantálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk (Újlak, 2. kerület régiójában)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a vállalt feladatok végrehajtásában
 • Többszöri megbízás esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Újlak, 2. kerület régiójában?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A régi parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.
tölgy parketta átrakása Újlak, 2. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a régi parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási szolgáltatásaink

1 éves garanciavállalással nyújtjuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Újlak, 2. kerület környékén)
 2. Anyagbeszerzés Újlak, 2. kerület
 3. Jávor parketta hézagtalanítás Újlak, 2. kerület
 4. Ipe Lapacho parketta csiszolás Újlak, 2. kerület
 5. Akác parketta aljzatkiegyenlítés Újlak, 2. kerület
 6. Merbau parketta javítása Újlak, 2. kerület
 7. Kanadai juhar parketta átrakása Újlak, 2. kerület
 8. Európai juhar parketta nyikorgás megszüntetése Újlak, 2. kerület
 9. Éger parketta szegélyezés Újlak, 2. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta olajozás Újlak, 2. kerület

Különféle típusú parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak fixálás után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:

Természetes olajozás

Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Játszi könnyedséggel szinten tartható, de kicsivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis időközönként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, jó érzés járni rajta, mert puha tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és könnyen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott termékek bővítik a fa jellemzőit úgy, hogy kiemelik a fa természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Emiatt sokkal strapabíróbb és nehézségek nélkül tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa természetességét.

Pácolt felület

Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” való.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben valamilyen szokatlan dolgot lát a parkettában (pl. repedezés), kérjen tőlünk tanácsot a probléma megszüntetése végett, ne késlekedjen, hogy egy enyhébb bosszúságból nehezen elhárítható komplikáció legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat mindig a parketta láttán lehet véglegesíteni, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Újlak, 2. kerület régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a padló színének eldöntésekor szintén kardinális feltétel lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét parketta kellemes hangulatot nyújthat tágas lakásokban.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes fából gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ezért a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk a hasznos tanácsokat.

Hasznos tanácsok a pácolt parketta fényének megőrzésére

 • Ne taposson a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig gyönyörködhet benne.

Újlak, 2. kerület környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Lakóparkok
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Újlak, 2. kerület

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében olvashat, csiszolásainkról készült fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.

Megfizethető parketta csiszolás Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Újlak, 2. kerület

Pénztárca kímélő parkettázás Újlak, 2. kerület, parketta átrakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület területén jótállással az elvégzett munkára, korrekt parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ennek megfelelően szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta kötelező kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a fektetési forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta darabjainak lerakása többnyire a lentiek szerint gyakoribb.
 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra filc alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
parketta javítás Újlak, 2. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak speciális parkettát lehetséges lerakni.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, így a padló alatt futó fűtési csöveket alkalmas módon kell szigetelni, különben a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kellő tapadást a portól megszabadított beton biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló ragasztása oldószeres ragasztóval történik.

sima parketta lerakási minta Újlak, 2. kerület

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási módok Újlak, 2. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek kivehetők, és takaróléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parketták tökéletes illesztése behúzóvassal szavatolható.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Újlak, 2. kerület

Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtés fölé csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Emellett tanácsos olyan fajtákat lefektetni, amelyek nem húzódnak össze.

Régi parketta típusok Újlak, 2. kerület

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: általában 2-3 rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle fektetési mintákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után közvetlenül igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a ragasztás után.

A parketta tisztítása festés után Újlak, 2. kerület

A parketta anyaga már feldolgozott formájában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a bő vizes felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék jut, akkor mihamarabb el kell távolítani. Legfeljebb kis mértékben vizes felmosóronggyal szabad megtisztítani a padlót, hogy elkerüljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ennek köszönhetően megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának használ, ha a forgalmazó adatlapja szerinti szereket veti be durván 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá bejutott flekkek eltávolítása arra alkalmas tisztítószerrel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után feloldható, viszont utána ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon vethető be, de utóbbiak csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Újlak, 2. kerület régiójában?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással történő stabilizálása.
 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.
tölgy parketta átrakása Újlak, 2. kerület

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradékainak felkaparása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka záró lépése az ismét leragasztott burkolóelemek csiszolása és 3 rétegben történő pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.
 • A faburkolat nagy felületen károsodott, így lehet, hogy elengedhetetlen több darab cseréje, ilyenkor bölcs elhatározás lehet az elemek átrakással történő stabilizálása.
 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt teljesen kiszáradtak, és hatalmas rés formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkettát rögzítő vakpadló leszorítása nem tudja ellátni a feladatát, ezért nem bizonyul elég erősnek a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.
 • A parketta réseinek kitöltése nem ritkán elégséges, akár tartós megoldás lehet, viszont a ténylegesen biztonságos technológia a parketta eltávolítása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja eredményesen a felbontással és újbóli lerakással védhető ki.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert ahogy öregszik, a parketta “beérik”, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, azonban a régi parkettalécek ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

Régi parketta átrakása Újlak, 2. kerület

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület övezetében garanciavállalással, korrekt parketta felújítás árral.

Miért tanácsos cégünket hívni parketta csiszolással Újlak, 2. kerület régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Elérhető összegű parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Újlak, 2. kerület területén)
 • Szinte bármikor rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Újlak, 2. kerület vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • Az öreg parketta elemei idővel erősen megkoptak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, ily módon már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Újlak, 2. kerület

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettázási tevékenységeink

100%-os elégedettségi garanciavállalással végezzük az alábbi tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Újlak, 2. kerület környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Újlak, 2. kerület
 3. Massaranduba parketta hézagtalanítás Újlak, 2. kerület
 4. Cseresznye parketta lakkozás Újlak, 2. kerület
 5. Éger parketta aljzatkiegyenlítés Újlak, 2. kerület
 6. Európai juhar parketta pótlása Újlak, 2. kerület
 7. Rózsafa parketta lerakása Újlak, 2. kerület
 8. Vörös tölgy parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Újlak, 2. kerület
 9. Kőris parketta szegélyezés Újlak, 2. kerület
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Újlak, 2. kerület

Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Ha nagyon instabil a parketta a parketta olajozást-lakkozást csak a mozgó elemek rözítése után lehet elvégezni.

A csiszolást követő olajozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet kiemeli a fa rajzolatát. Akár házilag is szinten tartható, viszont kicsivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis néha át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, megnyugtató a talpnak, hiszen bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek tartósabbak és jól kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott parketták kiegészítik a fa karakterét úgy, hogy hangsúlyozzák annak természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Ennek következtében jóval időtállóbb és könnyebben tisztítható felületet kapunk, kiemeli a fa természetességét.

Pácbevonat

Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen furcsaságot tapasztal a parkettában (pl. repedezés), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy esetleges kisebb bosszúságból komolyabb gikszer legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás költsége a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát alkalmazunk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat általában helyszíni felmérés alapján adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. A munka megtekintéséért Újlak, 2. kerület környékén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának meghatározásakor szintén befolyásoló szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét termék kellemes hangulatot teremthet tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt megfontoltan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell használni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, ugyanis csupán így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha megjelentetünk a velünk kapcsolatos fontosabb híreket.

Javaslataink a pácolt parketta fényének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően tegye a helyükre.
 • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lehet élvezni a szépségét.

Újlak, 2. kerület régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta felújítása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta javítás Újlak, 2. kerület

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, csiszolásainkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Újlak, 2. kerület környékén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület környékén garanciával, átlátható parketta felújítás árral.
Olcsó parketta lerakás Újlak, 2. kerület régiójában, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciavállalással, fix parkettázás Újlak, 2. kerület régiójában.

Parketta lerakás Újlak, 2. kerület

Megfizethető parketta lerakás Újlak, 2. kerület, parketta felújítás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület övezetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta megkövetelt kopásállósága jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe tervezzük leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tippet.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, de a parketta elemek lerakása jobbára a következő folyamatot követve zajlik.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon szokásos. A betonra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.
parketta javítás Újlak, 2. kerület

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak speciális parkettát szabad ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket jól kell szigetelni, tudniillik a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A kiváló adhéziót a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Svédpadló rögzítése poliuretán ragasztóval elterjedt.

sima parketta lerakási minta Újlak, 2. kerület

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Újlak, 2. kerület

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

francia halszálka parketta lerakás Újlak, 2. kerület

A hézagba faékeket kell helyezni, a parkettta lerakás végeztével a faékek eltávolíthatók, majd szegőléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parketták hézagmentes illesztése behúzóvassal biztosítható.

parketta rögzítése Újlak, 2. kerület

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtésre Újlak, 2. kerület

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtéshez kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan fajtákat választani, amelyek nem húzódnak össze.

Régi parketta típusok Újlak, 2. kerület

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egy anyagból van. Konkrétan lehet pl. hajópadló vagy csaphornyos parketta.
 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből rakják össze. A 3 rétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési formákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után mindjárt használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

A parketta tisztítása festés után Újlak, 2. kerület

A parketta fája még legyártott állapotában is élő anyag, emiatt kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása tökéletes, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék jut, akkor azonnal fel kell törölni. Csak alig vizes felmosóronggyal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy kiküszöböljük a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással megoldható, ilyen módon megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a legjobb. Ha a lefóliázás nem volt tökéletes, a fólia alá bekerült foltok törlése a célra kialakított vegyszerrel esélyes. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel 2-3 perces áztatás után megszüntethető, azonban ezután ajánlott szellőztetni. Makacs pacák ellen a WU2 sampon jelenthet megoldást, viszont a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Újlak, 2. kerület övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei idővel kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, emiatt már nem megfelelő a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.
felpúposodott parketta javítása Újlak, 2. kerület

A parketta átrakás vázlatos leírása

 1. A parketta átrakásának elsődleges tevékenységeképpen felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és több rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okok miatt.
 • A parketta nagy kiterjedésben károsodott, ezért lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyenkor ésszerű elhatározás lehet az elemek átrakással történő megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok pl. a fűtés melege miatt összeszáradtak, és óriási térköz formálódott köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló odaszögezése nem tölti be a funkcióját, így már már túl gyenge a feladata ellátásához.
 • A parketta réseinek kiöntése nem ritkán elég lehet, akár tartós megoldás lehet, de a ténylegesen garantált technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a eltávolítással és ismételt lefektetéssel védhető ki.
 • Az átrakás azért is ajánlott, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, de a régi parketta elemek ismételt lerakásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Kedvező árú parketta lerakás Újlak, 2. kerület területén, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Újlak, 2. kerület területén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta átrakás árakkal.