Parketta lerakása Adyliget

Parketta lerakása Adyliget

Olcsó parketta csiszolás Adyliget területén, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.

Miért érdemes bennünket hívni parketta csiszolással Adyliget övezetében?

 • Szavahihetők vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta lakkozást nyújtunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta lakkozást nyújtunk (Adyliget környékén)
 • Hétvégén is elérhetők vagyunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Odafigyelünk a lakás épségére
 • Pontosság a vállalt feladatok teljesítésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy továbbajánljon minket barátainak és ismerőseinek!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Adyliget övezetében?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a kopott parketta felújítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta kiterjedt területen kopott el, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó vakpadló elmozdult, így már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a leghatékonyabb eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat szerezni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.
felpúposodott parketta javítása Adyliget

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettázási kínálatunk

100%-os elégedettségi szavatossággal kínáljuk az alábbi munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Adyliget környékén)
 2. Anyagbeszerzés Adyliget
 3. Jarrah parketta hézagtalanítás Adyliget
 4. Jávor parketta csiszolás Adyliget
 5. Kempas parketta ragasztás Adyliget
 6. Éger parketta javítása Adyliget
 7. Kanadai juhar parketta lerakása Adyliget
 8. Tölgy parketta nyikorgás megszüntetése Adyliget
 9. Vörös tölgy parketta szegőléc felrakása Adyliget
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta olajozás Adyliget

Sokféle parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás

Ez az eljárás jobban kirajzolja a fa tónusát. Játszi könnyedséggel gondozható, de egy kicsit több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű párjaik, mert időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, kellemes a talpnak, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek kiegészítik a fa karakterét azzal, hogy erőteljesebbé teszik annak természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt még tartósabb és könnyebben rendben tartható felületet érünk el, nem takarja el a fa szerkezetét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú parketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. rést), kérjen tőlünk tanácsot a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy jelentéktelennek tűnő kellemetlenségből komolyabb komplikáció legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás ára a többszöröse az időben végrehajtott megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát használunk burkolatként, mert egyébként a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat általában helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, ahhoz viszont tartjuk magunkat. Az árajánlatot megelőző szemléért Adyliget környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék árnyalatának eldöntésekor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Ugyanakkor egy sötét termék kellemes atmoszférát teremthet tekintélyes méretű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parketta típus. Teljes keresztmetszetében nemes fából készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, ugyanis csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta repedéseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk a hasznos tanácsokat.

Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének megtartására

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 1 hétig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A padló rendes használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor sok évig lelheti örömét a szép állapotában.

Adyliget vonzáskörzetében az alábbi megrendelők hívását várom:

parketta csiszolás Adyliget

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Megfizethető parketta csiszolás Adyliget vonzáskörzetében, emellett parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget régiójában garanciavállalással, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Adyliget

Megfizethető parkettázás Adyliget, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget vonzáskörzetében szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Emiatt számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)

A parketta betartandó keménysége nagy mértékben függ attól, hogy hová tervezzük fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk néhány ötletet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási mód manapság ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása többnyire az alábbi módokon elterjedt.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. szalagparketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.
parketta lerakás Adyliget

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát szabad lerakni.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, emiatt a burkolat alatt fekvő fűtési csöveket jól kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kellő ragadást a pormentesített aljzat biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

parketta leragasztása Adyliget

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Adyliget

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a rögzítő ékek kivehetők, ezután takaróléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal garantálható.

parketta dilatációs hézag

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtésre Adyliget

Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, ezért padlófűtés fölé csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül érdemes olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

Régi parketta típusok Adyliget

 • Egyrétegű parketta: az egész darab egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: rendszerint 2-3 rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek többféle fektetési mintákat biztosítanak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után máris rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta takarítása Adyliget

A parketta fája még legyártott állapotában is élő anyag, ezért kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása jó megoldás, azonban a bőséges vízzel való felmosása kerülendő. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű tisztítószer kerül, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Pusztán kis mértékben vizes felmosóronggyal megengedett feltakarítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, eképpen kiküszöbölhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó utasításai szerinti szereket használja durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá becsöppent pöttyök eltávolítása testreszabott vegyszerrel esélyes. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után eltüntethető, viszont utána javasolt szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a penge vethető be, de a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Adyliget környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb technológia lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen leragasztott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas területen kopott el, így szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással való megerősítése.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát támasztó párnafa mozog, ezért már nem tesz eleget a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Adyliget

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felszedjük a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A folyamat befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek polírozása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis ennek során a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különféle okokból kifolyólag.
 • A faburkolat nagy kiterjedésben károsodott, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyenkor racionális elhatározás lehet az elemek átrakással való megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok a nap hatására összeszáradtak, és tekintélyes térköz formálódott köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc rögzítése kitágult, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.
 • A parketta hézagjainak tömítése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre megfelelő, azonban a valóban megbízható technológia a parketta felszedése és visszarakása.
 • A parketta mozgása eredményesen a felszedéssel és visszarakással védhető ki.
 • A parketta átrakása azért is javallott, mert az idő múlásával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Régi parketta felújítása Adyliget

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Adyliget régiójában, valamint parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget régiójában jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Adyliget területén?

 • Korrektek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Kedvező árú parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk (Adyliget vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Adyliget övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb technológia lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása elvesztette funkcióját idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, így indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett megerősítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, ily módon már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a bombabiztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
felpúposodott parketta javítása Adyliget

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási szolgáltatásaink

100%-os elégedettségi jótállással nyújtjuk az alábbi tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Adyliget övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Adyliget
 3. Cumaru parketta felújítás Adyliget
 4. Jávor parketta lakkozás Adyliget
 5. Brazil teak parketta ragasztás Adyliget
 6. Bükk parketta pótlása Adyliget
 7. Tölgy parketta átrakása Adyliget
 8. Jatoba parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Adyliget
 9. Doussie parketta szegőléc felrakása Adyliget
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Adyliget

Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:

Természetes olajozás

Az olajozás kiemeli a fa tónusát. Otthoni eljárással is megóvható az állaga, de valamivel több ápolást követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers fából gyártották volna, kellemes a talpnak, tudniillik puha tapintása van. A matt lakkozott felületű szalagparketták tartósabbak és nehézségek nélkül kezelhetők.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt szalagparketták megtoldják a fa karakterét olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így még strapabíróbb és könnyebben takarítható felületet kapunk, nem rejti vastag réteg alá a fa erezetét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú termék: a fehér színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására való.

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen furcsaságot vesz észre a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb bosszúságból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gikszer legyen, tudniillik többnyire a javítás bekerülési költsége sokkal több lehet a megfelelő időben véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát alkalmazunk, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat mindig a parketta láttán tudjuk megmondani, azonban utólag soha nem módosítjuk. A helyszíni felmérésért Adyliget környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év jótállást adunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a termék színének kiválasztásánál szintén domináns feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Mindamellett egy sötét padló meleg légkört teremthet nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha időtálló parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót választani. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt megfontoltan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell felvinni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a hatékony megoldás, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, tudniillik kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként megjelentetünk az aktuális információkat.

Javaslataink a pácolt parketta szépségének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne pakoljon rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig csodálhatja a fényét.

Adyliget környékén az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása
pormentes parkettacsiszolás Adyliget

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában tudhat meg többet, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Olcsó parketta csiszolás Adyliget környékén, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget övezetében jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta csiszolás árakkal.
Megfizethető parketta lerakás Adyliget területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parkettázás Adyliget vonzáskörzetében.

Parketta lerakás Adyliget

Pénztárca kímélő parketta lerakás Adyliget, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget vonzáskörzetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakást megelőzően ki kell szemelni az ideális parkettát. Ehhez mérten tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. iroda)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta kötelező kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési forma manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta elemek lerakása jobbára a lentiek szerint történik.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.
parketta lerakás-átrakás Adyliget

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Fürdőszobában csak speciális parkettát lehetséges ragasztani.

A parketták többsége nem alkalmas fűtött aljzatra, ezért a parketta alatt futó fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ugyanis a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes adhéziót a portól megszabadított beton biztosítja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. kétkomponensű ragasztóval. Svédpadló rögzítése oldószeres ragasztóval elterjedt.

parketta járólap illesztés Adyliget

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Adyliget

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Adyliget

A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése után a faékek eltávolíthatók, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal biztosítható.

régi parketta felszedése Adyliget

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtéshez Adyliget

Amiatt, hogy a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre csak 14 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően ajánlott olyan fajtákat alkalmazni, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Adyliget

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egyetlen tömbből áll. Ez lehet pl. lamella parketta vagy csaphornyos parketta.
 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

A parketta tisztítása festés után Adyliget

A parketta fája tudniillik feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása tökéletes, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű folyadék kerül, akkor haladéktalanul el kell távolítani. Csakis kis mértékben vizes moppal megengedett feltakarítani a padlót, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának használ, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket használja durván félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával melegében a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás hiányos, a fólia mögé becsöppent foltok eltávolítása megfelelő padlófényezővel lehetséges. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de utána tanácsos szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon vethető be, de ezek csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta átrakása Adyliget területén?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megszilárdítása.
 • Az öreg parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós beavatkozás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.
tölgy parketta átrakása Adyliget

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A tevékenység befejező lépése az ismét leragasztott parketta polírozása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis ennek során a parketta tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különböző okoknál fogva.
 • A parketta felszínének jelentős része károsodott, ennélfogva lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyen esetben bölcs elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással elvégzett megerősítése.
 • A régi parketta elemei a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és kiterjedt üreg jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkettát rögzítő párnafa leszorítása meglazult, így már már túl gyenge a rögzítő funkció teljesítéséhez.
 • A parketta réseinek kitöltése időnként elégséges, akár tartós megoldás lehet, ellenben az igazán garantált technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és újbóli lerakással küszöbölhető ki.
 • Az átrakás azért is jó megoldás, mert az idő múlásával a parketta “beérik”, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Kedvező árú parketta lerakás Adyliget területén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Adyliget övezetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.