Parketta gyakori kérdések

Gyakori kérdések a parkettázással kapcsolatban

Igyekszem megválaszolni azokat a leggyakrabban felmerülő kérdéseket, amelyeket ügyfeleink szokták kérdezni parketta csiszolás vagy lakkozás megrendelésekor.

Parketta csiszolás festés előtt vagy után?

Kombinált megoldást javaslunk: először végezze el a festés koszos részét, a glettelést, a csiszolást, és fesse készre a plafont egy rétegben, majd az oldalfalakat. Ezután érdemes a parkettát felcsiszolni, lakkozni. Amikor mindezzel megvagyunk, végül jöhet a fedőréteg festése a falakra.

A parketta csiszolás mennyi idő?

parketta csiszolás mennyi idő

A parkettacsiszolás időtartama elsősorban a csiszolandó terület méretétől függ. Ha több helyiséget kell csiszolni, akkor a lakás beosztásától és a szegély folyóméter hosszától. Általában egy 30 négyzetméteres szoba csiszolásával és többszöri lakkozásával 1 munkanap alatt végzünk. Igény szerint akár többen is dolgozunk a felújítandó lakásban, ilyenkor a szobák számától függően ennél jóval nagyobb alapterülettel is tudunk végezni.

A parkettát hányszor lehet csiszolni?

A parketta csiszolásakor a parketta vastagságából körülbelül 1–1,5 mm-nyit csiszolunk le. Ebből és a parketta eredeti vastagságából ki lehet számolni csiszolások lehetséges számát. Egy tömörfából készült, csaphornyos parkettát 4-5 alkalommal is fel lehet csiszolni (majd lakkozni) anélkül, hogy veszélyeztetnénk vele a parketta stabilitását.

Mozog a parketta, mi van a parketta alatt?

Az elküldött fényképek sokszor segítenek abban, hogy nagy valószínűséggel fel kell-e bontani a parkettát, vagy sem. A parketta javítás bontás nélkül is lehetséges, ezt a helyszíni felmérés alapján tudjuk biztosan megmondani.

Recsegő parketta javítása házilag

Lehetséges, ha a recsegés kis mértékű: ilyenkor padlóviasszal kell bekenni a padló elemei közötti réseket, majd néhány órányi várakozási idő után kefével fel kell dörzsölni a felületet, és szerencsés esetben ez segíthet. Rosszabb esetben a recsegést elmozdult, megöregedett párnafák vagy instabil aljzat okozza. Ilyenkor fel kell szedni a parkettát, és aljzatkiegyenlítés, stabil aljzat létrehozása után át lehet rakni a parkettát. Ezt a műveletet érdemes szakemberre bízni.

Szegélyléc egyenetlen falra – hogyan?

parketta gyakori kérdések

Egyenetlen, görbe vagy nem derékszögű falra is lehet ízlésesen rakni szegélylécet. A trükk ilyenkor a rések kitöltése a görbületeknél. Sziloplaszttal lehet ragasztani a szegőlécet: a kötés ilyenkor stabil, 24 óra száradási időt érdemes hagyni. Lehet kapni szegőléc-tartókat is, amelyeket fel lehet fúrni vagy ragasztani a falra, és bele lehet pattintani a szegőlécet. Nehezéket is tehetünk a lécre, amivel a falhoz szorítjuk az esetlegesen megmaradt hézagokat tömítőanyaggal kitöltjük.

Budapesttől távolabb is vállalnak munkát?

Igen, ezt telefonos egyeztetés alapján tudjuk megmondani.

Parketta csiszolás árak 2021-ben?

A parketta csiszolás és lakkozás áraink a Parketta csiszolás árak menüpontban, IDE KATTINTVA megtalálhatók

Kapcsolódó parkettás cikkek: