Parketta csiszolás Laposdűlő

Parketta csiszolás Laposdűlő

Megfizethető parketta csiszolás Laposdűlő környékén, ezen kívül parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő övezetében garanciával, átlátható parketta felújítás árral.

Miért ajánlott cégünket hívni parketta csiszolással Laposdűlő régiójában?

 • Megbízhatók vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Laposdűlő környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné hosszú idő múltán a parketta felszedése és visszaragasztása Laposdűlő környékén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, emiatt már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos megoldás a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Laposdűlő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a régi parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási tevékenységeink

100%-os elégedettségi szavatossággal vállaljuk a lent felsorolt munkákat:

 1. Szaktanácsadás (Laposdűlő környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Laposdűlő
 3. Brazil teak parketta felújítás Laposdűlő
 4. Sucupira parketta csiszolás Laposdűlő
 5. Ipe Lapacho parketta aljzatkiegyenlítés Laposdűlő
 6. Tigerwood tigrisfa parketta javítása Laposdűlő
 7. Antik bükk parketta lerakása Laposdűlő
 8. Teak parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Laposdűlő
 9. Rózsafa parketta szegélyezés Laposdűlő
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parkettás mester Laposdűlő

Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás

Ez az eljárás hangsúlyozza a fa mintázatát. Akár házilag is gondozható, viszont valamivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, ugyanis olykor át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, kellemes a talpnak, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek ellenállóak és egyszerűen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont parketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy hangsúlyozzák a fa természetes struktúráját, és természetességet ad annak színtónusához. Ennek következtében jelentős mértékben időtállóbb és simán takarítható felületet érünk el, kiemeli a fa természetességét.

Pácbevonat

Pácolt bevonatú termék: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

HASZNOS INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha valamilyen különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), szívesen adunk útmutatást a lehetséges megoldás tekintetében, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb problémából komolyabb gond legyen, mivel többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse az idejekorán végrehajtott beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csak akkor alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. A munkadíjat rendszerint a parketta láttán adjuk meg, de ezen később már nem változtatunk. Az árajánlatot megelőző szemléért Laposdűlő környékén nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év jótállást adunk!
 5. A természetes fények a parketta árnyalatának eldöntésekor szintén kardinális tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Mindamellett egy sötét padló meleg atmoszférát teremthet tágas otthonokban.
 6. Ha strapabíró parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból gyártják. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem kőművessel csináltatja, hanem ránk bízza, mert kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta hézagaiba bejuthat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk a hasznos tanácsokat.

Ajánlásaink a felújított parketta szépségének konzerválására

 • Ne lépjen rá az újonnan felújított felületre 1 napig!
 • A parkettapác első takarítása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A padló általános használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig csodálhatja a fényét.

Laposdűlő övezetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

parketta csiszolás Laposdűlő

A parketta felújítás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, csiszolásainkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve tekinthet meg.

Megfizethető parketta csiszolás Laposdűlő vonzáskörzetében, ezen kívül parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő környékén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

Parkettázás Laposdűlő

Megfizethető parkettázás Laposdűlő, parketta lerakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő övezetében szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Emiatt szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta szükséges kopásállósága jelentősen múlik azon, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta mintázata a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felületkezelésétől függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez adunk egy-két ötletet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a lerakási forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása többnyire a következő folyamatot követve gyakoribb.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes betonra ragasztják. A betonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon szokásos. Az aljzatbetonra filc alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Laposdűlő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség hőmérsékletéhez. Vizesblokkban csak arra készült parkettát engedélyezett ragasztani.

A legtöbb parketta nem alkalmas fűtött aljzatra, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A szükséges tapadást a portól megszabadított aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra történhet pl. diszperziós ragasztóval. Svédpadló rögzítése oldószeres ragasztóval szokásos.

parketta járólap illesztés Laposdűlő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani téglakötésben.

parketta lerakási módok Laposdűlő

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

A résbe faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parketták tökéletes illesztése behúzóvassal biztosítható.

régi parketta felszedése Laposdűlő

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Laposdűlő

Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtésre csupán másfél centinél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül ajánlott olyan anyagú parkettákat lefektetni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Laposdűlő

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egyetlen tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után mindjárt igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

A parketta rendben tartása Laposdűlő

A parketta fája ugyanis feldolgozott formájában is élő anyag, ebből adódóan kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta portalanítása rendben van, de a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis nagy mennyiségű víz jut, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Pusztán alig vizes felmosóronggyal lehetséges feltakarítani a burkolatot, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással végrehajtható, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, pattogóssá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe hozzávetőlegesen félévente vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legjobb. Amennyiben a lefóliázás nem volt tökéletes, a letakarás alá bekerült pöttyök eltüntetése arra alkalmas vegyszerrel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes eleggyel 2-3 perces áztatás után megszüntethető, de ezt követően tanácsos szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge alkalmazható, de a legutóbbi eszközök csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta felszedése és visszaragasztása Laposdűlő vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, ezért indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán felpúposodtak, és hatalmas hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló párnafa elmozdult, ezért már nem tesz eleget a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár hosszabb időre is kielégítő megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert idővel a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a megöregedett parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
felpúposodott parketta javítása Laposdűlő

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának kiinduló lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után rendezni kell a léceket.
 3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A folyamat záró lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek felcsiszolása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, ugyanis átrakás közben a parketta könnyen károsodik, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot.

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okoknál fogva.
 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, emiatt szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs választás lehet a többi parkettaelem átrakással elvégzett megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek pl. a fűtés melege miatt teljesen kiszáradtak, és tekintélyes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát rögzítő rögzítőléc rögzítése nem tölti be a funkcióját, ezért már túl gyenge a rögzítő funkció ellátásához.
 • A parketta hézagjainak tömítése nem ritkán elég lehet, akár időtálló eljárás, de a valóban megbízható technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja célravezetően a felszedéssel és újbóli lerakással szüntethető meg.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és ugyanarról a gyártósorról nem jön le két egyforma sorozat, emiatt a régi parkettalécek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Parketta csiszolás lakkozás Laposdűlő

Olcsó parketta csiszolás Laposdűlő területén, valamint parketta lerakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő vonzáskörzetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért érdemes minket hívni parketta csiszolással Laposdűlő területén?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta felújítást, parketta javítást kínálunk
 • Rögtön elérhető parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk (Laposdűlő környékén)
 • Gyakorlatilag folyamatosan rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Precizitás a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Laposdűlő vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása meglazult az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • Az öreg parketta elemei idővel felpúposodtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elegendő lehet, akár több évre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
régi parketta átrakása Laposdűlő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legjobb eljárás lehet a kopott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási kínálatunk

100%-os elégedettségi garanciavállalással végezzük a következő tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Laposdűlő övezetében)
 2. Anyagbeszerzés Laposdűlő
 3. Teak parketta hézagtalanítás Laposdűlő
 4. Gyertyán parketta csiszolás Laposdűlő
 5. Akác parketta ragasztás Laposdűlő
 6. Kőris parketta pótlása Laposdűlő
 7. Jávor parketta lerakása Laposdűlő
 8. Antik bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Laposdűlő
 9. Iroko parketta szegélyezés Laposdűlő
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta olajozás Laposdűlő

Különféle típusú parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Svédpadló
 • Készparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a javítást csak fixálás után lehet elvégezni.

Parketta csiszolás utáni lakkozás:

Természetes olajozás

Ez az eljárás hangsúlyozza a fa mintázatát. Otthoni eljárással is szinten tartható, viszont kicsivel több utólagos törődést kíván, mint a lakkozott felületű párjaik, tudniillik időről-időre kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, tudniillik lágy tapintása van. A matt lakkozott felületű parketták hosszabb élettartamúak és simán karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa jellemzőit olyan módon, hogy erőteljesebbé teszik a fa természetes mélységét, és természetességet ad annak színtónusához. Emiatt jelentős mértékben erősebb és könnyebben tisztítható felületet érünk el, nem rejti vastag réteg alá a fa mintáját.

Pácbevonat

Pácolt felületű termék: a transzparens színtől a sötét árnyalatúig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

HASZNOS TUDNIVALÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen furcsaságot lát a parkettában (pl. repedezés), forduljon hozzánk a teendőkkel kapcsolatban, ne vesztegesse az idejét, hogy egy elhanyagolható kellemetlenségből komolyabb gond legyen, mert a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet az időben lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat mindig az elvégzendő munka megtekintése után tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Laposdűlő környékén nem kell külön fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 1 év garanciát vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének kiszemelésekor szintén döntő tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét termék kellemes hangulatot teremthet nagy alapterületű lakásokban.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legtartósabb parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell meghatározni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ennek köszönhetően a legokosabb döntés, ha nem kőművessel csináltatja, hanem megvár vele minket, ugyanis kizárólag így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is kíván a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert ellenkező esetben a parketta réseibe behatolhat a glettanyag, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is.

Ajánlásaink a parketta viaszolás szépségének megóvására

 • Ne lépjen rá a frissen lakkozott felületre 1 napig!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül esedékes.
 • 1 hétig ne pakoljon rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Laposdűlő övezetében az alábbi helyeken vállalok parkettacsiszolást:

 • Családi házak parketta csiszolása
 • Lakótelepek
 • Közintézmények (pl. iskola) parketta felújítása
parketta javítás Laposdűlő

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében olvashat, néhány munkánkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Kedvező árú parketta csiszolás Laposdűlő területén, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő környékén garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.
Megfizethető parketta lerakás Laposdűlő területén, emellett parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, átlátható parkettázás Laposdűlő környékén.

Parketta lerakás Laposdűlő

Olcsó parketta lerakás Laposdűlő, parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő övezetében garanciával, fix parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a felhasználás módjához tökéletes parkettát. Emiatt szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. iroda)
 • a felhasználás módja (pl. nappali)

A parketta előírt keménysége nagy mértékben múlik azon, hogy hová szeretnénk fektetni. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a fektetési mód ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, de a parketta darabjainak lerakása inkább a következő folyamatot követve történik.
 • A parketta ragasztása kemény aljzatra: parketta ragasztó segítségével sík aljzatra ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen laposnak kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztva.
parketta lerakás Laposdűlő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak speciális parkettát engedélyezett lerakni.

A legtöbb parketta nem fektethető fűtött aljzatra, ezért a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket kielégítő módon kell szigetelni, ugyanis a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A megfelelő adhéziót a portól megszabadított beton szavatolja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Laposdűlő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz igazítani fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Laposdűlő

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka parketta felújítás Laposdűlő

A résbe faékeket kell tenni, a lerakás befejezése után a faékek kivehetők, majd takaróléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat az időjárási viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Laposdűlő

Tekintve, hogy a fa nagyon jól szigetel, így padlófűtéshez kizárólag másfél centinél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően érdemes olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta típusok Laposdűlő

 • Egyrétegű parketta: a teljes parketta egy tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet sokszor szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési formákat biztosítanak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után rögtön használatra kész. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

A parketta tisztítása festés után Laposdűlő

A parketta anyaga már elkészült formájában is élő anyag, ebből adódóan érzékeny lehet a hideg-meleg változásokra vagy a páratartalom változására. A parketta portalanítása jó megoldás, de a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor haladéktalanul fel kell törölni. Csak éppenhogy nedves moppal lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a száradást követő összemenést.

A parketta ápolása pasztázással elvégezhető, ezzel megelőzhetjük a kiszáradását és az ebből adódó méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta élettartamának jótékony hatású, ha a gyártó leírása szerinti szereket veszi igénybe durván 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel azonnal a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás mögé bekerült pacák eltüntetése arra alkalmas tisztítószerrel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel 2-3 perces áztatás után feloldható, azonban ezt követően érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge lehet az ellenszer, de ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Laposdűlő környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a karcos parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással történő megszilárdítása.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát támasztó párnafa mozog, emiatt már nem megfelelő a megszilárdító feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is kielégítő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, így a régi parketta elemek újrahasznosítása miatt nem lesz színeltérés.
felpúposodott parketta javítása Laposdűlő

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felszedése után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor ezt követi a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező lépése az újonnan leragasztott parketta csiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, mert ennek során korábban lerakott parkett könnyen károsodik, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okok miatt.
 • A faburkolat nagy felületen károsodott, ezért lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek pótlása, ilyenkor okos elhatározás lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.
 • A jó régen lefektetett darabok idővel vetemedtek, és túl nagy hézag formálódott köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló odaerősítése nem tölti be a funkcióját, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta réseinek kiöntése időnként elegendőnek bizonyulhat, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a ténylegesen biztonságos technológia a parketta eltávolítása és ismételt lerakása.
 • A parketta dilatációja célravezetően a eltávolítással és visszarakással szüntethető meg.
 • A parketta átrakása azért is tanácsos, mert ahogy öregszik, a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, ennek köszönhetően a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem tapasztalunk árnyalatbeli különbségeket.

Olcsó parketta lerakás Laposdűlő környékén, ezen kívül parketta csiszolás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Laposdűlő környékén jótállással az elvégzett munkára, átlátható parketta felújítás árral.