Parketta csiszolás lakkozás Kőérberek

Parketta csiszolás lakkozás Kőérberek

Kedvező árú parketta csiszolás lakkozás árak Kőérberek környékén, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek területén szavatolva a munka tartósságát, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Kőérberek régiójában?

 • Szavahihetők vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk (Kőérberek régiójában)
 • Gyakorlatilag folyamatosan hívhat bennünket
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Precizitás a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén csökkentett munkadíj

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Kőérberek vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab kicserélése, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végrehajtott stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
tölgy parketta átrakása Kőérberek

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettacsiszolási szolgáltatásaink

1 éves garanciavállalással kínáljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Kőérberek környékén)
 2. Anyagbeszerzés Kőérberek
 3. Gyertyán parketta felújítás Kőérberek
 4. Antik bükk parketta lakkozás Kőérberek
 5. Cseresznye parketta aljzatkiegyenlítés Kőérberek
 6. Brazil teak parketta javítása Kőérberek
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Kőérberek
 8. Cumaru parketta nyikorgás megszüntetése Kőérberek
 9. Éger parketta szegőléc felrakása Kőérberek
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Kőérberek

Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a felújítást csak fixálás után lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni felületkezelés:

Természetes olajozás

Az olajozás jobban kirajzolja a fa rajzolatát. Otthoni eljárással is karbantartható, azonban valamivel több gondozást igényel, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen néha kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, ugyanis bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták hosszabb élettartamúak és egyszerűen megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont parketták bővítik a fa karakterét úgy, hogy erőteljesebbé teszik a parketta alapanyagának természetes szerkezetét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően jelentős mértékben strapabíróbb és könnyebben takarítható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácbevonat

Pácolt bevonatú termék: az egészen világos színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” alkalmazható.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bárminemű furcsaságot észlel a parkettában (pl. hasadást), kérjen tőlünk tanácsot a teendőkkel kapcsolatban, ne hagyja, hogy egy enyhébb bosszúságból nehezen elhárítható gikszer legyen, mert többnyire a javítás ráfordítása sokkal több lehet a megfelelő időben véghez vitt beavatkozásnak!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag abban az esetben használható, ha vékonyabb parkettát fektetünk, különben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. A munkadíjat mindig a parketta láttán tudjuk megmondani, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Kőérberek környékén nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. A természetes fények a padló színének meghatározásakor szintén befolyásoló tényező lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek dacára egy sötét parketta kellemes atmoszférát kölcsönözhet tekintélyes méretű helyiségekben.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet oldószeres ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt körültekintően kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ebből adódóan a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is kíván a felújítás részeként, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként kiírjuk a hasznos tanácsokat.

Javaslataink a parketta viaszolás fényének konzerválására

 • Ne lépjen rá a frissen felújított felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 2-3 napon belül időszerű.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezután pakolja eredeti helyükre.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig csodálhatja a fényét.

Kőérberek övezetében az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta felújítása
 • Lakótelepek
 • Közintézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Kőérberek

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüjében tájékozódhat, néhány munkánkról készült fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Kőérberek régiójában, emellett parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek régiójában garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

Parkettázás Kőérberek

Olcsó parkettázás Kőérberek, parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek környékén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Ennek érdekében számolnunk kell néhány lényeges szemponttal:

 • a fektetés helye (pl. étterem)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta betartandó keménysége jelentősen függ attól, hogy melyik helyiségbe kívánjuk leragasztani. A parketta mintázata a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk egy-két tippet.

 • A parketta szögelése vakpadlóra: ez a fektetési forma napjainkban nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése elterjedtebb, de a parketta elemek fektetése jobbára a következő folyamatot követve elterjedt.
 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével sík felületre ragasztják. Az aljzatnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatbetonra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztva.
parketta lerakás Kőérberek

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát megengedett alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le fűtött aljzatra, emiatt a padló alatt vezetett fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, tudniillik a parketta megsérülhet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kitűnő tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. diszperziós ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval elterjedt.

parketta ragasztása betonra Kőérberek

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni fél elemmel eltolva.

parketta lerakási módok Kőérberek

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 1 cm-es beépítési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell rakni, a parkettta lerakás végeztével a faékek kivehetők, ezután szegélyléccel takarjuk le a rést.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes illesztése behúzóvassal szavatolható.

parketta dilatációs hézag

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megkössön a ragasztó. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtéshez Kőérberek

Mivel a fa elég jó szigetelő képességgel rendelkezik, ezért padlófűtésre csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően tanácsos olyan parketta fafajtákat választani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Régi parketta típusok Kőérberek

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egyetlen anyagból van. Ez lehet pl. lamella parketta vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A 3 rétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos fektetési mintákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után rögtön igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat javarészt felületkezelik a lerakás után.

A parketta takarítása Kőérberek

A parketta fája még elkészült formájában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása kiváló ötlet, viszont a bőséges vízzel való felmosása nem ajánlott. Amennyiben a parkettára mégis túl sok tisztítószer jut, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Csak éppenhogy vizes felmosófejjel megengedett feltakarítani a padlót, hogy meggátoljuk a száradást követő méretcsökkenést.

A parketta karbantartása pasztázással kivitelezhető, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, ropogossá válását.

A parketta tartósságának jótékony hatású, ha a gyártó adatlapja szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal azonnal a legjobb. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia alá bejutott pacák eltüntetése testreszabott padlófényezővel megoldható. A mészfolt ecetes vizes oldattal nagyon rövid idejű áztatás után feloldható, azonban ezután tanácsos szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, viszont ezek csak jobb híján lehetnek megoldások.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Kőérberek régiójában?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a kopott parketta javítására.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással történő megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el szépen.
 • A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, ezért már nem tesz eleget a rögzítő feladat ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb megoldás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
öreg parketta átrakása Kőérberek

A parketta átrakás vázlatos ismertetése

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka befejező lépése az ismét leragasztott burkolóelemek csiszolása és 3 rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem szoktuk tanácsolni, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különféle okoknál fogva.
 • A parketta felszínének jelentős része sérült meg, ebből adódóan elkerülhetetlen lehet jónéhány léc pótlása, ilyenkor racionális választás lehet az elemek átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek a nap hatására vetemedtek, és hatalmas térköz jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló vakpadló odaszögezése nem tölti be a funkcióját, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata teljesítéséhez.
 • A parketta hézagjainak kiöntése nem ritkán kielégítő, akár tartós megoldás lehet, azonban a valóban biztonságos technológia a parketta felszedése és visszarakása.
 • A parketta mozgása célravezetően a eltávolítással és újbóli lerakással szüntethető meg.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert idővel a parketta színe változik, és nem lesz elérhető éppen olyan fajtájú parketta, de a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

Parkettahézag kitöltése Kőérberek

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Kőérberek vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek övezetében garanciával, átlátható parketta felújítás árral.

Miért ajánlott bennünket hívni parketta csiszolással Kőérberek területén?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta lakkozást biztosítunk
 • Gyors parketta lerakást, parketta javítást kínálunk (Kőérberek környékén)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • 30 éve működik a vállalkozásunk
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Alaposság a megbeszélt feladatok végrehajtásában
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

A mi cégérünk az elégedett ügyfél, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Kőérberek övezetében?

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a felpúposodott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve leragasztott parketta ragasztása meglazult az idő elteltével különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással végzett megerősítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán kiszáradtak, és méretes hézag jött létre köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, ily módon már nem megfelelő a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert az évek során a parketta színe módosul, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
régi parketta átrakása Kőérberek

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a kopott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettázási tevékenységeink

1 éves szavatossággal nyújtjuk az alábbi feladatokat:

 1. Szaktanácsadás (Kőérberek övezetében)
 2. Parketta házhozszállítás Kőérberek
 3. Doussie parketta hézagtalanítás Kőérberek
 4. Sucupira parketta lakkozás Kőérberek
 5. Nyír parketta aljzatkiegyenlítés Kőérberek
 6. Cumaru parketta pótlása Kőérberek
 7. Európai juhar parketta átrakása Kőérberek
 8. Antik bükk parketta nyikorgás megszüntetése Kőérberek
 9. Jávor parketta szegélyezés Kőérberek
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta lakkozás Kőérberek

Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Intarzia parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a felújítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő lakkozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa tónusát. Játszi könnyedséggel ápolható, azonban kicsivel több ápolást igényel, mint a lakkozott felületű termékek, hiszen esetenként kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli fából gyártották volna, kellemes járni rajta, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező parketták ellenállóak és simán gondozhatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt parketták kiegészítik a fa karakterét olyan módon, hogy kiemelik annak természetes szerkezetét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Ennek megfelelően jóval strapabíróbb és nehézségek nélkül takarítható felületet alakíthatunk ki, kiemeli a fa struktúráját.

Pácbevonat

Pácolt bevonatú szalagparketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére használható.

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA CSISZOLÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen rendellenességet tapasztal a parkettában (pl. rést), javaslatot kérhet telefonon is a lehetséges megoldás tekintetében, ne hagyja, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható gond legyen, mert az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ráfordítása a többszöröse az időben véghez vitt megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán akkor alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat mindig az elvégzendő munka megtekintése után adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Kőérberek területén nem kell külön fizetni.
 4. Tanácsadást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi jótállást vállalunk!
 5. Az ablakok mérete a parketta színének eldöntésekor szintén kardinális szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét szalagparketta meleg légkört nyújthat tágas helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát kíván lerakatni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában kemény anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót alkalmazni. 10 mm-es koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell kiválasztani a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell teríteni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Ennek köszönhetően a hatékony megoldás, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik kizárólag így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festést is szeretne a helyiségben, akkor a legjobb a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta hézagaiba bekerülhet apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon néha kiírjuk az aktuális információkat.

Javaslataink a parketta viaszolás fényének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre a biztonság kedvéért másfél napig!
 • A pác első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 1 hétig ne tegyen rá nehéz tárgyakat, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta rendes használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ekkortól számítva sok évig csodálhatja a fényét.

Kőérberek környékén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Kertes házak parketta csiszolása
 • Társasházak
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta javítás Kőérberek

A parketta lakkozás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában olvashat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Megfizethető parketta csiszolás Kőérberek vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek övezetében szavatolva a munka tartósságát, fix parketta felújítás árral.
Kedvező árú parketta lerakás Kőérberek vonzáskörzetében, valamint parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Kőérberek régiójában.

Parketta lerakás Kőérberek

Kedvező árú parketta lerakás Kőérberek, parketta csiszolás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek környékén garanciával, fix parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ennek érdekében szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a felhasználás helye (pl. saját lakás)
 • az igénybe vétel módja (pl. nappali)

A parketta szükséges kopásállósága nagy mértékben függ attól, hogy hová kívánjuk lerakni. A parketta esztétikai megjelenése a fafajtától, az árnyalatától, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjai

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez adunk egy pár hasznos tanácsot.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési mód manapság nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára az alábbi módokon történik.
 • A parketta ragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen egyenesnek kell lennie, szükség esetén aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott formában történik. Az aljzatra filc alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
tölgy parketta átrakása Kőérberek

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát megengedett alkalmazni.

A parketták többsége nem rakható le padlófűtés fölé, ezért a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, különben a parketta tönkre mehet.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A jó ragadást a pormentesített beton garantálja. A ragasztót a betonra fogas kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta ragasztása betonra Kőérberek

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan javasolt lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Kőérberek

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési hézagot kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Kőérberek

A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a rögzítő ékek eltávolíthatók, és takaróléccel fedjük le a rést.
Az oldalsó parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal garantálható.

régi parketta felszedése Kőérberek

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje általában 1 nap, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtéshez Kőérberek

Mivel a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtés fölé csak másfél centinél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen túlmenően javasolt olyan parketta fafajtákat lefektetni, amelyek nem mennek össze.

Parketta típusok Kőérberek

 • Egyrétegű parketta: az egész elem egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: többnyire két vagy három rétegből ragasztották össze. A háromrétegű parkettet sokszor szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek többféle fektetési formákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat rendszerint felületkezelik a ragasztás után.

A parketta takarítása Kőérberek

A parketta anyaga már feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség hullámzására. A parketta portalanítása rendben van, de a bő vizes felmosása nem tanácsos. Amennyiben a parkettára mégis túl sok víz jut, akkor haladéktalanul fel kell itatni. Csak kis mértékben vizes felmosófejjel megengedett megtisztítani a padlót, hogy meggátoljuk a kiszáradás utáni zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással elvégezhető, ilyen módon kiküszöbölhetjük a kiszáradását és az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket használja nagyjából félévente vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bejutott pöttyök eltüntetése hozzáillő tisztítószerrel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes keverékkel nagyon rövid idejű áztatás után megszüntethető, de ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon alkalmazható, azonban a legutóbbi eszközök csak akkor alkalmazandók, ha más módon nem tudjuk orvosolni a problémát.

Miért szükséges idővel a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Kőérberek vonzáskörzetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett idővel pl. nedvesedésnek köszönhetően.
 • A parketta hatalmas területen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A régi parketta elemei idővel felpúposodtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő vakpadló elmozdult, ezért már nem megfelelő a stabilizáló funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert az évek során a parketta színe ”beérik”, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így a régi parketta elemek újbóli felhasználásával azonos színű lesz a teljes felület.
felpúposodott parketta javítása Kőérberek

A parketta átrakás rövid ismertetése

 1. A parketta átrakásának elsődleges lépéseként felszedjük a parkettát.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a legbiztosabb eljárás lehet a régi parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okoknál fogva.
 • A faburkolat felszínének jelentős része sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor racionális elhatározás lehet az elemek átrakással elvégzett megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek idővel vetemedtek, és kiterjedt hézag jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkett alátámasztásául szolgáló rögzítőléc leszorítása nem tölti be a funkcióját, így már már túl gyenge a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagjainak kiöntése sokszor elég lehet, akár tartós megoldás lehet, de a valóban biztos technológia a parketta felszedése és visszarakása.
 • A parketta mozgása a leghatékonyabban a eltávolítással és újbóli lerakással oldható meg.
 • A parketta átrakása azért is jó megoldás, mert idővel a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ennek köszönhetően a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

Olcsó parketta lerakás Kőérberek régiójában, valamint parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Kőérberek övezetében garanciával, korrekt parketta felújítás árral.