Elázott parketta javítása Országút 2. kerület

Elázott parketta javítása Országút

Kedvező árú parketta csiszolás Országút környékén, valamint parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút területén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.

Miért javasolt cégünket hívni parketta csiszolással Országút vonzáskörzetében?

 • Tisztességesek vagyunk (amit ígérünk, betartjuk)
 • Elérhető összegű parketta felújítást, parketta javítást nyújtunk
 • Gyors parketta felújítást, parketta lakkozást garantálunk (Országút területén)
 • Szinte bármikor elérhetők vagyunk
 • A legjobb eszközparkkal rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Többszöri megrendelés esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta átrakása Országút régiójában?

A parketta átrakása a legpraktikusabb technológia lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé idővel különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen sérült meg, ezért szükségessé válhat néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással történő stabilizálása.
 • A régi parketta darabjai idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tüntethető el esztétikusan.
 • A parkettát stabilizáló párnafa rögzítése meglazult, ily módon már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sokszor elegendő lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta mozgásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe módosul, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
tölgy parketta átrakása Országút

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parkettázási tevékenységeink

100%-os elégedettségi garanciavállalással kínáljuk a lent felsorolt tevékenységeket:

 1. Helyszíni felmérés (Országút környékén)
 2. Parketta házhozszállítás Országút
 3. Teak parketta hézagtalanítás Országút
 4. Cseresznye parketta lakkozás Országút
 5. Rózsafa parketta aljzatkiegyenlítés Országút
 6. Antik bükk parketta javítása Országút
 7. Vörös tölgy parketta lerakása Országút
 8. Iroko parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Országút
 9. Cumaru parketta szegőléc felrakása Országút
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Országút

Sokféle parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Készparketta
 • Mozaik parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a megerősítést követően lehet elvégezni.

A csiszolást követő parketta pácolás:

Természetes olajozás

Ez a művelet hangsúlyosabbá teszi a fa erezetét. Otthoni eljárással is karbantartható, de kicsivel több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát nyers fából készítették volna, kellemes a talpnak, mert lágy tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező szalagparketták hosszabb élettartamúak és simán megőrizhetők jó állapotban.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal bevont szalagparketták kiegészítik a fa karakterét úgy, hogy hangsúlyozzák a fa természetes mélységét, és természetességet kölcsönöz annak színtónusához. Ennek megfelelően még tartósabb és simán takarítható felületet alakíthatunk ki, hangsúlyozza a fa természetességét.

Pácolt felület

Pácolt felületű termék: az átlátszó színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

FONTOS INFORMÁCIÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Amennyiben bármilyen rendellenességet lát a parkettában (pl. felpúposodás), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy enyhébb bosszúságból jóval nagyobb ráfordítással orvosolható komplikáció legyen, mert többnyire a javítás költsége sokkal több lehet a megfelelő időben véghez vitt megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre kizárólag akkor használható, ha kis rétegvastagságú parkettát rakunk le, mert egyébként a fa hőszigetelő képessége miatt nem tapasztalható a meleg.
 3. Árainkat általában helyszíni felmérés alapján tudjuk megmondani, de ezen később már nem változtatunk. A helyszíni felmérésért Országút vonzáskörzetében nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön igényeit meghallgatva végzünk, és a felújításra 1 év garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta árnyalatának kiszemelésekor szintén domináns szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ennek ellenére egy sötét termék barátságos hangulatot kölcsönözhet tágas lakásokban.
 6. Ha strapabíró parkettát kíván lerakatni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében kemény fából készült. Jellemző vastagsága 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a fa fajtájától függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 10 mm-es koptatórétege miatt a leghosszabb ideig tartó parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell teríteni, mert más-más szempontoknak kell megfelelniük. Ennek köszönhetően a legjobb, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem ránk bízza, tudniillik csak így szavatoljuk munkánk kielégítő minőségét!
 8. Ha festetni is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon sem tesz jót.

Facebook oldalunkon időnként kiírjuk az aktuális információkat.

Hasznos tanácsok a pácolt parketta szépségének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan felújított felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első ápolása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne helyezzen rá nehéz tárgyakat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat mindennapos használatba vételére valójában csak az első 8-10 nap után kerülhet sor, ettől kezdve hosszú ideig csodálhatja a fényét.

Országút régiójában az alábbi megrendelők hívását várom:

 • Különálló lakóházak parketta lakkozása
 • Lakóparkok
 • Közületek (pl. önkormányzat) parketta felújítása
pormentes parkettacsiszolás Országút

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, a legutóbbi munkáinkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Pénztárca kímélő parketta csiszolás Országút környékén, emellett parketta felújítás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút övezetében garanciavállalással, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta csiszolás árakkal.

Parkettázás Országút

Olcsó parkettázás Országút, parketta lerakás, felpúposodott parketta javítása, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút területén garanciával, átlátható parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakása előtt ki kell szemelni a megfelelő típusú parkettát. Ennek megfelelően tekintettel kell lenni a következőkre:

 • a felhasználás helye (pl. étterem)
 • a használat módja (pl. hálószoba)

A parketta betartandó keménysége jelentősen múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk néhány tippet.

 • A parketta szegezése vakpadlóra: ez a lerakási forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, azonban a parketta elemek lerakása többnyire a lentiek szerint elterjedt.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatnak teljesen laposnak kell lennie, ha a helyzet úgy kívánja aljzatkiegyenlítőt kell használni a fektetés előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta fektetése úsztatott módon történik. Az aljzatra hab alátétet helyezünk, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
tölgy parketta átrakása Országút

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak arra alkalmas parkettát szabad fektetni.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, ezért a padló alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A tökéletes tapadást a portalanított aljzat biztosítja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta rögzítése poliuretán ragasztóval történik.

parketta járólap illesztés Országút

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát a fal síkjával párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz kötni téglakötésben.

hagyományos parketta lerakása házilag Országút

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési hézagot kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Országút

A hézagba faékeket kell rakni, a lerakás befejezése után a faékek kivehetők, és szegőléccel fedjük le a rést.
A fal felőli parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal valósítható meg.

régi parketta felszedése Országút

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy a lehető leggyorsabban eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A száradási idő általában 1 nap, ez az időtartam változhat a helyi viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Országút

Mivel a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtés fölé kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát javaslunk. Ezen kívül javasolt olyan anyagú parkettákat beépíteni, amelyek nem mennek össze.

Parketta fajták Országút

 • Egyrétegű parketta: a teljes elem egy tömbből áll. Konkrétan lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből tevődik össze. A 3 rétegű parkettát gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos lerakási mintákat biztosítanak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis ragasztás után közvetlenül rá lehet lépni. Az egyrétegű parkettákat általában felületkezelik a rögzítés után.

A parketta takarítása Országút

A parketta fája tudniillik feldolgozott állapotában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása kitűnő, azonban a bő vizes felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű víz kerül, akkor mihamarabb el kell tüntetni onnan. Csakis alig vizes felmosófejjel szabad megtisztítani a parkettát, hogy meggátoljuk a kiszáradás utáni méretcsökkenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, eképpen megakadályozhatjuk a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta strapabírásának jót tesz, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket alkalmazza hozzávetőlegesen 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves kendővel melegében a leghatékonyabb. Amennyiben a lefóliázás rögzítése nem jó, a fólia mögé bekerült foltok eltávolítása arra alkalmas padlófényezővel lehetséges. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, de ezután érdemes szellőztetni. Makacs foltok ellen a WU2 sampon lehet az ellenszer, azonban ezek csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Országút környékén?

A parketta átrakása a legbiztosabb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
 • A parketta hatalmas felületen púposodott fel, így indokolt lehet bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettafa átrakással végrehajtott megerősítése.
 • A régi parketta elemei idővel megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát stabilizáló párnafa mozog, így már nem tesz eleget a stabilizáló funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár több évre is tartós beavatkozás lehet, de az igazán biztos művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai hosszú távon megnyugtató módon a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • Az átrakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, így a megöregedett parketta darabok újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
tölgy parketta átrakása Országút

A parketta átrakás gyors bemutatása

 1. A parketta átrakásának kiinduló műveleteként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak eltávolítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, akkor következik a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka záró eleme az újonnan leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, ugyanis ennek során a parketta tönkremehet, tapasztalat nélkül több kárt tehetünk, mint hasznot.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása meggyengült az idő múlásával különféle okokból kifolyólag.
 • A parketta nagy felületen sérült meg, ezért elkerülhetetlen lehet több darab pótlása, ilyen esetben okos elhatározás lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és hatalmas hézag jött létre köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkettát rögzítő rögzítőléc odaerősítése kitágult, így már nem bizonyul elég erősnek a feladata betöltéséhez.
 • A parketta réseinek tömítése időnként elég lehet, akár tartós megoldás lehet, de a valóban biztonságos technológia a parketta felbontása és ismételt lerakása.
 • A parketta mozgása eredményesen a felbontással és visszarakással oldható meg.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert az idő előrehaladtával a parketta más árnyalatot vesz fel, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, de a régi parkett újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Felpúposodott parketta javítása Országút

Olcsó parketta csiszolás Országút övezetében, ezen kívül parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút régiójában garanciával, korrekt parketta felújítás árral.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással Országút régiójában?

 • Tisztességesek vagyunk (az adott szó fontos nekünk)
 • Olcsó parketta lerakást, parketta javítást garantálunk
 • Rögtön elérhető parketta lerakást, parketta javítást garantálunk (Országút vonzáskörzetében)
 • Szinte bármikor hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Régóta dolgozunk a szakmában
 • Kiemelten ügyelünk a helyiség és a lakás állapotának megőrzésére
 • Precizitás a vállalt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén árengedmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta visszabontása és újbóli leragasztása Országút övezetében?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A több éve lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
 • A parketta nagy területen sérült meg, ezért indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs ötlet lehet a többi parkettaelem átrakással végzett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán megrepedeztek, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő OSB lemez mozog, így már nem megfelelő a rögzítő feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő beavatkozás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe ”beérik”, és soha nem fogunk tudni éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
tölgy parketta átrakása Országút

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb megoldás lehet a felpúposodott parketta javítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási tevékenységeink

100%-os elégedettségi jótállással végezzük a lent felsorolt feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (Országút területén)
 2. Parketta házhozszállítás Országút
 3. Dió parketta felújítás Országút
 4. Teak parketta csiszolás Országút
 5. Cseresznye parketta ragasztás Országút
 6. Massaranduba parketta pótlása Országút
 7. Teak parketta lerakása Országút
 8. Bükk parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Országút
 9. Kempas parketta szegélyezés Országút
 10. Az elvégzett munka után feltakarítunk
parketta lakkozás Országút

Számos parkettával vállalunk munkát, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a csiszolást csak fixálás után lehet elvégezni.

A csiszolást követő felületkezelés:

Természetes olajozás

Az olajozás kiemeli a fa rajzolatát. Könnyen karbantartható, viszont valamivel több utólagos törődést követel meg, mint a lakkozott felületű szalagparketták, ugyanis időről-időre át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát nyers alapanyagból készítették volna, jó érzés a talpnak, hiszen selymes tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek megtoldják a fa jellemzőit olyan módon, hogy hangsúlyozzák a fa természetes mélységét, és megnyerő külsőt ad annak színtónusához. Emiatt még strapabíróbb és simán rendben tartható felületet kapunk, hangsúlyozza a fa szerkezetét.

Pácbevonat

Pácolt felületű szalagparketta: a transzparens színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok fokozására szolgál.

FONTOS TUDNIVALÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bármilyen rendellenességet vesz észre a parkettában (pl. felpúposodás), javaslatot kérhet telefonon is a probléma megszüntetése végett, ne vesztegesse az idejét, hogy egy kisebb kellemetlenségből csak teljes cserével kiküszöbölhető gikszer legyen, ugyanis többnyire a teljes felújítás bekerülési költsége a többszöröse a megfelelő időben lebonyolított megelőzésnek!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem észlelhető a fűtő hatás.
 3. Árainkat általában a parketta láttán adjuk meg, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Országút régiójában nem kell külön fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön kérdéseit meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi jótállást adunk!
 5. A természetes fények a termék színének eldöntésekor szintén döntő szempont lehet. A sötét padló túl sötétnek bizonyulhat a lakáshoz. Ugyanakkor egy sötét parketta kellemes légkört teremthet nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha hosszú élettartamú parkettát szeretne otthonába vagy irodájába, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettafajta. Egész anyagában kemény anyagból készült. Tipikus mérete 22 mm. Az egész parkettát az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet kétkomponensű ragasztót használni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Aljzatkiegyenlítés előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá nem ugyanazt a kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert nem mindegyik felel meg a ragasztott fa parketta igényeinek. Ezért a legjobb, ha nem kőművessel végezteti, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, tudniillik csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festést is szeretne a felújítás részeként, akkor a tiszta ügy a parkettázás előtt elvégeztetni, mert ellenkező esetben a parketta repedéseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon bizonyos időközönként közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is.

Ajánlásaink a parketta viaszolás fényének konzerválására

 • Ne taposson az újonnan pácolt felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A viaszréteg első takarítása 2-3 napon belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá bútorokat, a berendezési tárgyakat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A burkolat általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig gyönyörködhet benne.

Országút területén dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta felújítása
 • Lakóparkok lakásainak felújítása
 • Közületek (pl. iskola) parketta felújítása
parketta csiszolás Országút

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva tudhat meg többet, néhány munkánkról készített képeket pedig a Referenciamunkákra klikkelve talál.

Kedvező árú parketta csiszolás Országút vonzáskörzetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút területén szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.
Olcsó parketta lerakás Országút vonzáskörzetében, ezen kívül parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, korrekt parkettázás Országút környékén.

Parketta lerakás Országút

Olcsó parketta lerakás Országút, parketta felújítás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút környékén garanciával, korrekt parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakása előtt ki kell választani a megfelelő típusú parkettát. Emiatt szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. iroda)
 • a felhasználás módja (pl. hálószoba)

A parketta szükséges kopásállósága jelentősen függ attól, hogy hová tervezzük leragasztani. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is megoldható, ehhez nyújtunk egy-két tanácsot.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése inkább, viszont a parketta elemek lerakása többnyire a következő folyamatot követve történik.
 • A parketta ragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen egyenesnek kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell használni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta: pl. többrétegű parketta lerakása úsztatott módon történik. Az aljzatra hab alátét kerül, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Országút

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség nedvességtartalmához. Vizesblokkban csak speciális parkettát szabad ragasztani.

A parketták többsége nem fektethető padlófűtés fölé, így a burkolat alatt futó fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, különben a parketta károsodhat.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A kitűnő tapadást az alapozóval ellátott aljzat garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra lehetséges pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása oldószeres ragasztóval elterjedt.

sima parketta lerakási minta Országút

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan kell lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Országút

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban le kell vágni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi terjeszkedési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka minta lerakása

A résbe faékeket kell helyezni, a lerakás befejezése végeztével a faékek kivehetők, és takaróléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parketták rés nélküli illesztése behúzóvassal érhető el.

régi parketta felszedése Országút

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb megszáradjon a parketta. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Országút

Mivel a fa nagyon jól szigetel, ezért padlófűtésre csak 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen kívül tanácsos olyan parketta fafajtákat beépíteni, amelyek nem húzódnak össze.

Parketta fajták Országút

 • Egyrétegű parketta: az egész parketta egy anyagból van. Ez lehet pl. svédpadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: túlnyomórészt 2-3 rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát sokan szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett 2 lécből összetoldott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos elemek sokféle fektetési mintákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a ragasztás után.

A parketta rendben tartása Országút

A parketta fája már feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a páratartalom fluktuációjára. A parketta porszívózása rendben van, azonban a bőséges vízzel való felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Pusztán alig nedves felmosófejjel szabad feltakarítani a parkettát, hogy kiküszöböljük a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása olajozással kivitelezhető, eképpen megakadályozhatjuk a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának jót tesz, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veszi igénybe megközelítőleg 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával közvetlenül a munka befejezése után a legokosabb megoldás. Amennyiben a lefóliázás hiányos, a letakarás alá bejutott pacák eltüntetése a célra kialakított vegyszerrel lehetséges. A diszperzitfolt ecetes vizes eleggyel pár perces áztatás után feloldható, azonban ezután ajánlott szellőztetni. Nehezen eltüntethető pacák ellen a WU2 sampon vethető be, azonban a legutóbbi eszközök csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért szükséges hosszú idő múltán a parketta átrakása Országút környékén?

A parketta átrakása a legjobb megoldás lehet a régi parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elvesztette funkcióját az idő múlásával különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt felületen kopott el, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát rögzítő párnafa elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a stabilizáló feladat betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de a bombabiztos eljárás a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta mozgásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta darabok újrahasznosítása miatt azonos színű lesz a teljes felület.
öreg parketta átrakása Országút

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának első műveleteként felbontjuk a korábbi burkolatot.
 2. A parkettaragasztó feleslegeinek eltávolítása után rendezni kell a léceket.
 3. Amennyiben megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A munka befejező eleme az ismét leragasztott parketta megcsiszolása és több rétegben való pácolása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert ennek során a parketta meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a régi parketta felújítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okoknál fogva.
 • A faburkolat nagy kiterjedésben sérült meg, emiatt lehet, hogy elengedhetetlen jónéhány léc pótlása, ilyenkor racionális elhatározás lehet az elemek átrakással való megerősítése.
 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt összeszáradtak, és kiterjedt nyílás keletkezett köztük, amit nehezen lehet eltüntetni.
 • A parkettát rögzítő párnafa odaerősítése meglazult, ezért már túl gyenge a feladata ellátásához.
 • A parketta réseinek tömítése sok esetben elégséges, akár időtálló eljárás, azonban a valóban megbízható technológia a parketta felszedése és ismételt lerakása.
 • A parketta dilatációja eredményesen a felbontással és újbóli lerakással szüntethető meg.
 • A parketta átrakása azért is ajánlott, mert az idő előrehaladtával a parketta “beérik”, és nehéz ugyanolyan burkolatot szerezni, ennek megfelelően a régi parkett ismételt lerakásával nem lesz színeltérés.

Kedvező árú parketta lerakás Országút vonzáskörzetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Országút vonzáskörzetében garanciával, fix parketta átrakás árakkal.