Elázott parketta felújítása Gubacsidűlő

Elázott parketta felújítása Gubacsidűlő

Kedvező árú parketta csiszolás Gubacsidűlő területén, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő környékén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

Miért érdemes cégünket hívni parketta csiszolással Gubacsidűlő területén?

 • Korrektek vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást nyújtunk
 • Akár azonnali parketta felújítást, parketta javítást kínálunk (Gubacsidűlő vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is hívhat bennünket
 • Modern műszaki felszereltséggel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • 100%-os ügyfélelégedettségi garanciával dolgozunk
 • Pontosság a vállalt feladatok lebonyolításában
 • Nagyobb volumenű megbízás esetén kedvezmény

Csak akkor vagyunk nyugodtak, ha Ön teljes mértékben elégedett a munkánkkal, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Gubacsidűlő környékén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a kopott parketta újjá varázsolása érdekében.

 • A sok évvel ezelőtt leragasztott parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta nagy területen kopott el, így szükségessé válhat bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett stabilizálása.
 • A sok éve lerakott parketta elemei hosszabb idő múltán erősen megkoptak, és túl nagy hézag jött létre köztük, ami nem tüntethető el nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó OSB lemez rögzítése meglazult, ezért már nem megfelelő a rögzítő funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elegendő lehet, akár több évre is tartós megoldás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is tanácsos, mert sok idő elteltével a parketta színe változik, és soha nem tudunk pontosan ugyanolyat találni, ezért az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Gubacsidűlő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási szolgáltatásaink

1 éves jótállással kínáljuk a következő munkákat:

 1. Helyszíni felmérés (Gubacsidűlő területén)
 2. Anyagbeszerzés Gubacsidűlő
 3. Cumaru parketta felújítás Gubacsidűlő
 4. Cumaru parketta csiszolás Gubacsidűlő
 5. Massaranduba parketta ragasztás Gubacsidűlő
 6. Vörös tölgy parketta javítása Gubacsidűlő
 7. Cseresznye parketta átrakása Gubacsidűlő
 8. Jatoba parketta nyikorgás megszüntetése Gubacsidűlő
 9. Sucupira parketta szegőléc felrakása száraz időben Gubacsidűlő
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta felújítás Gubacsidűlő

Különböző jellegű parkettával kapunk megrendeléseket, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Kétrétegű parketta
 • Parafa padló

Erősen mozgó parketta esetén a javítást csak a mozgó elemek rözítése után lehet végrehajtani.

A csiszolást követő lakkozás:

Természetes olajozás

Ez a művelet kiemeli a fa erezetét. Játszi könnyedséggel szinten tartható, viszont egy kicsit több ápolást kíván, mint a lakkozott felületű termékek, ugyanis olykor kezelni kell a felületet.

Matt lakkozás

Az az ember érzete, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból készítették volna, megnyugtató a talpnak, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott felületű termékek ellenállóak és simán ápolhatóak.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal ellátott szalagparketták megtoldják a fa jellemzőit úgy, hogy hangsúlyozzák a fa természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így sokkal tartósabb és simán rendben tartható felületet érünk el, hangsúlyozza a fa erezetét.

Pácolt felület

Pácolt felületű termék: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok további kiemelésére való.

LÉNYEGES TUDNIVALÓK A PARKETTA FELÚJÍTÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű különös eltérést tapasztal a parkettában (pl. repedezés), szívesen adunk útmutatást a probléma megszüntetése végett, ne hagyja, hogy egy elhanyagolható problémából nehezen elhárítható gikszer legyen, tudniillik a legtöbb esetben a teljes felújítás munkadíja sokkal több lehet az idejekorán végrehajtott prevenciónak!
 2. Parketta padlófűtésre csak abban az esetben alkalmas, ha kis rétegvastagságú parkettát használunk burkolatként, ellenkező esetben a fa hőszigetelő képessége miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat rendszerint helyszíni felmérés alapján számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. A munka megtekintéséért Gubacsidűlő régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Telefonos tájékoztatást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és munkánkra 100%-os elégedettségi garanciát vállalunk!
 5. A helyiség világítása és fekvése a parketta színének eldöntésekor szintén befolyásoló feltétel lehet. A sötét padló sötétítheti az egész helyiséget. Másfelől egy sötét szalagparketta kellemes hangulatot adhat nagy alapterületű helyiségekben.
 6. Ha tartós parkettát tervez vásárolni, akkor melegen ajánljuk a csaphornyos parkettát. Ez a legrégebb óta használt parketta típus. Egész anyagában nemes anyagból gyártják. Tipikus mérete 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót alkalmazni. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legstrapabíróbb parketta.
 7. Padloponozás előtt körültekintően kell megvásárolni az alkalmazott kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell felvinni, mert eltérő követelményeket kell teljesíteniük. Emiatt a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral végezteti, hanem megvár vele minket, mert csupán így tudunk garanciát vállalni a munkánkra!
 8. Ha festetni is szeretne a helyiségben, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt elvégeztetni, mert különben a parketta réseibe bekerülhet szennyeződés, ami rövidebb és hosszabb távon is tönkreteszi a terméket.

Facebook oldalunkon néha közzéteszünk az éppen futó akcióinkat is.

Hasznos tanácsok a felújított parketta szépségének megőrzésére

 • Ne lépjen rá a frissen pácolt felületre 1 napig!
 • A pác első ápolása 48-72 órán belül végezhető el.
 • 6-7 napig ne pakoljon rá szőnyeget, a lakásban lévő bútorokat csak ezt követően helyezze vissza.
 • A parketta mindennapos használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap elteltével kerülhet sor, ilyenkor sok évig csodálhatja a fényét.

Gubacsidűlő vonzáskörzetében dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Családi házak parketta lakkozása
 • Társasházak lakásainak felújítása
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta javítás Gubacsidűlő

A parketta csiszolás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak menüpontjában szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készített fotókat pedig a Referenciamunkákra kattintva talál.

Megfizethető parketta csiszolás Gubacsidűlő környékén, emellett parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő vonzáskörzetében jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta felújítás árral.

Parkettázás Gubacsidűlő

Pénztárca kímélő parkettázás Gubacsidűlő, parketta átrakás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő övezetében garanciával, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.

A parketta lerakást megelőzően ki kell választani az ideális parkettát. Ehhez mérten szem előtt kell tartani az alábbiakat:

 • a fektetés helye (pl. étterem)
 • a használat módja (pl. nappali)

A parketta szükséges keménysége nagy mértékben függ attól, hogy hová kívánjuk leragasztani. A parketta külseje a fafajtától, az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

 • A parketta szögelése párnafára: ez a lerakási forma ma már nem nagyon népszerű, a parketta szegélyléc szögelése talán, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára a lentiek szerint gyakoribb.
 • A parketta leragasztása betonra: parketta ragasztó segítségével egyenes felületre ragasztják. Az aljzatbetonnak teljesen síknak kell lennie, ha kell aljzatkiegyenlítőt kell teríteni a tevékenység folytatása előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában történik. Az aljzatbetonra hab alátét kerül, és ezen illesztik össze a parketta elemeket csapolással, esetleg ragasztással.
parketta lerakás-átrakás Gubacsidűlő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra készült parkettát megengedett alkalmazni.

A legtöbb parketta nem alkalmas fűtött aljzatra, ezért a burkolat alatt vezetett fűtési csöveket megfelelően kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A jó ragadást a portalanított beton szavatolja. A ragasztót az aljzatra fogas kenőlappal kell felvinni. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. diszperziós ragasztóval. Gyertyán parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

parketta leragasztása Gubacsidűlő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással tarthatjuk. A parketta fektetés iránya történhet pl. a beeső fénnyel párhuzamosan. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Gubacsidűlő

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek vezérsort kell kirakni. Az oldalfalhoz eljutva 45 fokban kell leszabni a végeket. A fa dilatációja miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es beépítési rést kell hagyni, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

halszálka minta lerakása

A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek kivehetők, majd szegélyléccel takarjuk le a hézagot.
Az oldalsó parkettaelemek hézagmentes illesztése behúzóvassal valósítható meg.

régi parketta felszedése Gubacsidűlő

Parketta lakkozás száradási idő

A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy a lehető leggyorsabban megszáradjon a parketta. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a helyi viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Gubacsidűlő

Amiatt, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, ezért padlófűtéshez kizárólag 15 mm-nél vékonyabb parkettát fektetnénk. Ezen túlmenően tanácsos olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta típusok Gubacsidűlő

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egy anyagból van. Ez lehet pl. lamella parketta vagy intarzia parketta.
 • Többrétegű: rendszerint két vagy három rétegből tevődik össze. A háromrétegű parkettát számos esetben szalagparkettnek hívják. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek sokféle lerakási mintákat tesznek lehetővé.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis rögzítés után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat túlnyomórészt felületkezelik a rögzítés után.

A parketta takarítása Gubacsidűlő

A parketta fája tudniillik elkészült állapotában is élő anyag, ennélfogva kényes lehet a hideg-meleg változásokra vagy a nedvesség változására. A parketta porszívózása rendben van, azonban a sok vegyszeres tisztítószerrel történő felmosása nem tanácsos. Ha a parkettára mégis túl sok folyadék kerül, akkor azonnal fel kell itatni. Legfeljebb éppenhogy vizes felmosóronggyal szabad feltakarítani a padlót, hogy meggátoljuk a száradást követő összemenést.

A parketta karbantartása olajozással elvégezhető, ennek köszönhetően meggátolhatjuk a kiszáradását, illetve az emiatt bekövetkező méretváltozását, recsegőssé válását.

A parketta tartósságának jót tesz, ha a gyártó utasításai szerinti szereket használja nagyjából 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a legokosabb megoldás. Feltételezve, hogy a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a letakarás alá bekerült foltok eltüntetése testreszabott padlófényezővel kivitelezhető. A diszperzitfolt ecetes vizes oldattal pár perces áztatás után megszüntethető, azonban utána érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető pettyek ellen a WU2 sampon vethető be, de ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges egy idő elteltével a parketta felszedése és visszaragasztása Gubacsidűlő övezetében?

A parketta átrakása a leghatékonyabb eljárás lehet a régi parketta javítására.

 • A régen lefektetett parketta ragasztása már nem tart eléggé az idő elteltével különféle indokokból kifolyólag.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, ezért indokolt lehet bizonyos elemek kicserélése, ilyenkor okos megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • Az öreg parketta elemei hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A parkettát támasztó vakpadló rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció betöltéséhez.
 • A parketta hézagainak kitöltése időnként elég lehet, akár hosszabb időre is kielégítő beavatkozás lehet, de a legcélravezetőbb művelet a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, és már nem tudunk éppen ugyanolyat szerezni, ezért a megöregedett parketta elemek újbóli felhasználásával színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Gubacsidűlő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első tevékenységeképpen felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak felkaparása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Miután befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, ezután ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A műveletsor befejező eleme az ismét leragasztott burkolóelemek megcsiszolása és három rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben korábban lerakott parkett tönkremehet, az átrakáshoz szakértelem kell.

A parketta átrakása a leghatékonyabb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.

 • A jó ideje lerakott parketta ragasztása elengedett az idő múlásával különféle okok miatt.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, így lehet, hogy elengedhetetlen bizonyos elemek cseréje, ilyenkor ésszerű választás lehet az elemek átrakással elvégzett stabilizálása.
 • A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és hatalmas térköz jött létre köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
 • A burkolatot stabilizáló vakpadló rögzítése nem tudja ellátni a feladatát, ezért már túl gyenge a leszorító rendeltetésének betöltéséhez.
 • A parketta hézagjainak kitöltése nem ritkán elégséges, akár hosszabb időre megfelelő, ellenben a valóban megbízható technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja hatásos módon a eltávolítással és visszarakással küszöbölhető ki.
 • A parketta átrakása azért is javallott, mert az idő múlásával a parketta színe változik, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, azonban a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta lerakása Gubacsidűlő

Olcsó parketta csiszolás Gubacsidűlő övezetében, ezen kívül parketta átrakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő területén garanciával, korrekt parketta csiszolás árakkal.

Miért javasolt minket hívni parketta csiszolással Gubacsidűlő vonzáskörzetében?

 • Megbízhatók vagyunk (tartjuk magunkat a megbeszéltekhez)
 • Megfizethető parketta lerakást, parketta javítást kínálunk
 • Akár azonnali parketta lerakást, parketta javítást biztosítunk (Gubacsidűlő vonzáskörzetében)
 • Hétvégén is rendelkezésre állunk
 • Folyamatosan fejlesztett eszközökkel rendelkezünk
 • Sok szakmai tapasztalatot gyűjtöttünk
 • Figyelmet szentelünk a lakás tisztaságának
 • Alaposság a megbeszélt feladatok intézésében
 • Nagyobb volumenű megrendelés esetén diszkontált árak

Filozófiánk, hogy nem szeretnénk Önön meggazdagodni, célunk, hogy legközelebb is a mi szolgáltatásainkat vegye igénybe!

Miért válhat elkerülhetetlenné idővel a parketta átrakása Gubacsidűlő területén?

A parketta átrakása a legpraktikusabb eljárás lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A sok évvel ezelőtt lefektetett parketta ragasztása elengedett az idő múlásával a lakásban kialakuló páraképződés miatt.
 • A parketta kiterjedt területen károsodott, így szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor bölcs megoldás lehet a többi parkettaelem átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A régi parketta darabjai idővel kiszáradtak, és méretes hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető szépen.
 • A parkettát stabilizáló OSB lemez elmozdult, így már nem bizonyul elég erősnek a megszilárdító funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése sok esetben elegendő lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a bombabiztos technológia a parketta átrakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással orvosolhatók.
 • A felszedés és újbóli lerakás azért is ideális, mert az évek során a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és soha nem tudunk éppen ugyanolyat találni, ezért a régi parketta darabok újrahasznosítása miatt színazonos lesz a burkolatunk.
öreg parketta átrakása Gubacsidűlő

A parketta átrakás rövid leírása

 1. A parketta átrakásának első lépéseként felbontjuk a parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradványainak eltávolítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
 3. Ha megtisztítottuk az aljzatot, ezután következik a régi parketta visszaragasztása.
 4. A műveletsor záró eleme az újonnan leragasztott parketta csiszolása és több rétegben történő lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet.

A parketta átrakása a legpraktikusabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta felújítására.
A régen lerakott parketta ragasztása elengedett idővel különböző okok miatt.
A parketta nagy felületen sérült meg, ezért szükségessé válhat bizonyos elemek cseréje, ilyenkor okos döntés lehet a többi parkettaelem átrakással való megerősítése.
A régi parketta elemei idővel összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető esztétikusan.
A parkettát rögzítő párnafa rögzítése meglazult, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció betöltéséhez.
A parketta hézagainak kitöltése sokszor elég lehet, akár hosszabb időre is tartós megoldás lehet, de az igazán biztos technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
A parketta mozgásai a leghatékonyabban a felbontással és visszarakással szüntethetők meg.
Az átrakás azért is javasolt, mert idővel a parketta színe változik, “beérik”, és soha nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat szerezni, ezért a régi parketta elemek újbóli felhasználásával nem lesz színeltérés.

Parketta felújítási tevékenységeink

1 éves szavatossággal végezzük a következő feladatokat:

 1. Helyszíni felmérés (Gubacsidűlő területén)
 2. Parketta házhozszállítás Gubacsidűlő
 3. Wenge parketta felújítás Gubacsidűlő
 4. Teak parketta lakkozás Gubacsidűlő
 5. Európai juhar parketta ragasztás Gubacsidűlő
 6. Gyertyán parketta javítása Gubacsidűlő
 7. Tigerwood tigrisfa parketta átrakása Gubacsidűlő
 8. Kőris parketta olajozás, viaszolás, fedőréteggel való ellátás Gubacsidűlő
 9. Ipe Lapacho parketta szegélyezés Gubacsidűlő
 10. Szeretnek minket a tiszta munkavégzésünk miatt
parketta felújítás Gubacsidűlő

Különböző jellegű parkettával dolgozunk, pl.:

 • Hagyományos parketta
 • Szalagparketta
 • Intarzia parketta
 • Hajópadló

Ha már nincs rögzítve a parketta a pozíciójában a csiszolást csak a megerősítést követően lehet végrehajtani.

Parketta csiszolás utáni olajozás:

Természetes olajozás

Az olajozás hangsúlyosabbá teszi a fa erezetét. Könnyen megóvható az állaga, viszont egy kicsit több utólagos törődést igényel, mint a lakkozott felületű termékek, tudniillik időközönként át kell újra kenni a felületet.

Matt lakkozás

Azt a benyomást kelti, mintha a szalagparkettát felületkezelés nélküli alapanyagból gyártották volna, megnyugtató járni rajta, mert bársonyos tapintása van. A matt lakkozott bevonattal rendelkező termékek hosszabb élettartamúak és nehézségek nélkül karbantarthatók.

Selyemfényű lakkozás

A selyemfényű lakkal felületkezelt termékek megtoldják a fa jellegzetességeit azzal, hogy kiemelik a parketta alapanyagának természetes struktúráját, és barátságos árnyalatot kölcsönöz annak színtónusához. Így jelentős mértékben strapabíróbb és nehézségek nélkül tisztítható felületet alakíthatunk ki, nem rejti vastag réteg alá a fa természetességét.

Pácolt felület

Pácolt bevonatú szalagparketta: a fehér színtől a csokoládébarnáig vagy akár a feketéig, a természetes színtónusok új színre „festésére” szolgál.

LÉNYEGES INFORMÁCIÓK A PARKETTÁZÁSSAL KAPCSOLATBAN

 1. Ha bárminemű különös eltérést észlel a parkettában (pl. felpúposodás), javaslatot kérhet telefonon is a teendőkkel kapcsolatban, ne halogassa a beavatkozást, hogy egy jelentéktelennek tűnő bakiból nehezen elhárítható gikszer legyen, ugyanis az esetek túlnyomó részében a teljes felújítás ára a többszöröse az idejekorán lebonyolított eljárásnak!
 2. Parketta padlófűtésre csupán abban az esetben alkalmas, ha vékonyabb parkettát fektetünk, különben a fa hőzáró tulajdonsága miatt nem lehet érezni a padlófűtést.
 3. Árainkat többnyire a parketta láttán számítjuk ki, viszont ez fix marad ezután. Az árajánlatot megelőző szemléért Gubacsidűlő régiójában nem kell pluszban fizetni.
 4. Felvilágosítást az Ön által elmondottakat meghallgatva végzünk, és a parketta csiszolásra 100%-os elégedettségi garanciát adunk!
 5. A természetes fények a termék színének meghatározásakor szintén domináns tényező lehet. A sötét padló sok fényt ”nyel el”. Másfelől egy sötét parketta meleg atmoszférát nyújthat tekintélyes méretű otthonokban.
 6. Ha időtálló parkettát tervez vásárolni, akkor jó választásnak tartjuk a csaphornyos parkettát. Ez ilyen célra a bevált parkettaváltozat. Teljes keresztmetszetében nemes anyagból készült. Jellemző vastagsága 22 mm. A parketta teljes felületét az aljzathoz kell ragasztani. Pl. a méretétől függően lehet oldószeres ragasztót választani. 1 cm vastagságú koptatórétege miatt a legnagyobb élettartamú parketta.
 7. Padloponozás előtt gondosan kell meghatározni a felhasznált kiegyenlítő anyagot. Csaphornyos parketta, bambuszparketta vagy laminált padló alá más kiegyenlítőt kell alkalmazni, mert különböző feltételek merülnek fel. Ennek köszönhetően a legokosabb döntés, ha nem ügyes kontárral csináltatja, hanem meghagyja nekünk ezt a műveletet, mert csak így kerülünk abba a helyzetbe, hogy feltétel nélküli garanciát adjunk!
 8. Ha festést is kíván a lakásban, akkor a legokosabb döntés a parkettázás előtt megcsináltatni, mert különben a parketta réseibe bejuthat apró piszok, ami rövidebb és hosszabb távon egyaránt káros.

Facebook oldalunkon időnként megjelentetünk az aktuális információkat.

Hasznos tanácsok a parketta viaszolás szépségének megőrzésére

 • Ne taposson az újonnan lakkozott felületre legalább 24 órán keresztül!
 • A bevonat első takarítása 48-72 órán belül időszerű.
 • 6-7 napig ne tegyen rá szőnyeget, a berendezési tárgyakat csak ezután tegye a helyükre.
 • A parketta általános használatba vételére igazán csak az első 8-10 nap múltán kerülhet sor, ilyenkor hosszú ideig lelheti örömét a szép állapotában.

Gubacsidűlő régiójában dolgoztam már korábban az alábbi ügyfelek kérésére:

 • Különálló lakóházak parketta csiszolása
 • Lakóparkok
 • Állami intézmények (pl. önkormányzat) parketta felújítása
parketta lerakás-átrakás Gubacsidűlő

A parkettázás árakról weboldalunk Parkettázás munkadíjak pontjára kattintva szerezhet bővebb információkat, néhány munkánkról készített fényképeket pedig a Referenciamunkákra kattintva tekinthet meg.

Kedvező árú parketta csiszolás Gubacsidűlő övezetében, ezen kívül parketta lerakás, parketta lakkozás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő területén garanciavállalással, fix parketta felújítás árral.
Kedvező árú parketta lerakás Gubacsidűlő övezetében, valamint parketta csiszolás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. garanciával, fix parkettázás Gubacsidűlő környékén.

Parketta lerakás Gubacsidűlő

Kedvező árú parketta lerakás Gubacsidűlő, parketta csiszolás, parketta visszabontás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő övezetében szavatolva a munka tartósságát, átlátható parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell választani az igényekhez szabott parkettát. Ehhez mérten figyelembe kell venni:

 • a fektetés helye (pl. saját lakás)
 • az igénybe vétel módja (pl. hálószoba)

A parketta előírt kopásállósága nagy mértékben múlik azon, hogy melyik helyiségbe szeretnénk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), az árnyalatától, felületkezelésétől függ.

A parketta lerakása

A parketta lerakása házilag is kivitelezhető, ehhez nyújtunk néhány ötletet.

 • A parketta szegezése párnafára: ez a fektetési forma ma már ritkán alkalmazott, a parketta szegélyléc szögelése esetleg, azonban a parketta darabjainak fektetése jobbára a következő folyamatot követve zajlik.
 • A parketta leragasztása aljzatbetonra: parketta ragasztó segítségével egyenes aljzatra ragasztják. A betonnak tökéletesen egyenesnek kell lennie, ha a szituáció megköveteli aljzatkiegyenlítőt kell alkalmazni a ragasztás előtt.
 • Úsztatott parketta lerakás: pl. szalagparketta fektetése úsztatott formában szokásos. A betonra hab alátétet helyezünk, és erre kerülnek az összeillesztett darabok, esetleg ragasztással.
tölgy parketta átrakása Gubacsidűlő

A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Fürdőszobában csak különleges parkettát engedélyezett lerakni.

A parketták többsége nem fektethető fűtött aljzatra, emiatt a parketta alatt futó fűtési csöveket jól kell szigetelni, nem szakszerű parketta lerakás esetén a parketta tönkre mehet.

A parkettát az egész felületén le kell ragasztani. A tökéletes ragadást a pormentesített beton garantálja. A ragasztót az aljzatra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra megoldható pl. kétkomponensű ragasztóval. Juhar parketta ragasztása poliuretán ragasztóval történik.

parketta leragasztása Gubacsidűlő

Parketta lerakási minták

Hagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan tanácsos lerakni, az egyenes vonalat zsinórozással tarthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási minták Gubacsidűlő

Halszálka parketta lerakás
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. Az oldalfalhoz elérve 45 fokban kell leszabni a végeket. Az élő anyag dilatációja miatt a parketta és a falsík közé 10 mm-nyi beépítési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb hézag is hagyható.

francia halszálka parketta lerakás Gubacsidűlő

A hézagba faékeket kell tenni, a parkettta lerakás után a faékek eltávolíthatók, és szegőléccel borítsuk be a hézagot.
Az oldalsó parketták tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal szavatolható.

parketta dilatációs hézag

A parketta lerakás befejezése

A parketta leragasztása után ki kell nyitni az ajtókat és ablakokat, hogy lehetőleg hamar megszáradjon a parketta. A száradási idő rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyok függvényében.

Parketta padlófűtés fölé Gubacsidűlő

Azon egyszerű oknál fogva, hogy a fa sokkal jobban szigetel, mint a járólap, így padlófűtésre kizárólag 14 mm-nél vékonyabb parkettát raknánk le. Ezen túlmenően ajánlott olyan fajtákat beépíteni, amelyek nem mennek össze.

Parketta típusok Gubacsidűlő

 • Egyrétegű parketta: a teljes darab egy tömbből áll. Ez lehet pl. hajópadló vagy mozaik parketta.
 • Többrétegű: általában két vagy három rétegből rakják össze. A háromrétegű parkettet gyakran szalagparketta néven is emlegetik. Az ún. duplaparkett két elemből ragasztott csaphornyos parketta. A csaphornyos parkettánál a balos és jobbos lécek változatos lerakási formákat kínálnak.
 • Felületkezelt parketták: készparketta a neve, ugyanis lerakás után máris igénybe vehető. Az egyrétegű parkettákat többnyire felületkezelik a rögzítés után.

A parketta rendben tartása Gubacsidűlő

A parketta anyaga tudniillik feldolgozott állapotában is élő anyag, emiatt érzékeny lehet a hőmérséklet vagy a nedvesség változására. A parketta portalanítása jó megoldás, azonban a bő vizes felmosása kerülendő. Ha a parkettára mégis túl sok tisztítószer kerül, akkor mihamarabb fel kell itatni. Csak kis mértékben vizes felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy megakadályozzuk a kiszáradás utáni összemenést.

A parketta ápolása pasztázással megoldható, ennek köszönhetően elkerülhetjük a kiszáradását, illetve az ebből adódó hézagosodását, ropogossá válását.

A parketta élettartamának használ, ha a forgalmazó instrukciója szerinti szereket veti be hozzávetőlegesen 6 havonta vagy legalább évente. A parketta tisztítása festés után nedves ruhával frissiben a leghatékonyabb. Ha a lefóliázás hiányos, a fólia alá becsöppent pecsétnyomok eltüntetése testreszabott vegyszerrel elképzelhető. A mészfolt ecetes vizes mixtúrával pár perces áztatás után megszüntethető, azonban utána érdemes szellőztetni. Nehezen eltüntethető foltok ellen a penge lehet az ellenszer, de ezek csak az utolsó mentsvárat jelenthetik.

Miért szükséges idővel a parketta átrakása Gubacsidűlő régiójában?

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a régi parketta javítására.

 • A több éve lefektetett parketta ragasztása meglazult idővel sokféle hatás eredményeképpen.
 • A parketta nagy felületen púposodott fel, így indokolt lehet néhány parkettadarab cseréje, ilyenkor bölcs döntés lehet a többi parkettafa átrakással kivitelezett rögzítése.
 • A sok éve lerakott parketta darabjai hosszabb idő múltán összeszáradtak, és túl nagy hézag alakult ki köztük, ami nem tömíthető nyomtalanul.
 • A parkettát támasztó vakpadló mozog, így már nem bizonyul elég erősnek a rögzítő funkció ellátására.
 • A parketta hézagainak kitöltése néha elég lehet, akár hosszabb időre is megfelelő megoldás lehet, de a leghatékonyabb technológia a parketta felszedése és újbóli lerakása.
 • A parketta elmozdulásai a leghatékonyabban a visszabontással és újbóli lerakással küszöbölhetők ki.
 • Az átrakás azért is ideális, mert sok idő elteltével a parketta színe teljesen más árnyalatú lesz, és már nem fogunk tudni pontosan ugyanolyat találni, így az öreg parketta elemek újrahasznosítása miatt árnyalatnyi eltérések sem lesznek.
régi parketta átrakása Gubacsidűlő

A parketta átrakás rövid bemutatása

 1. A parketta átrakásának kezdeti műveleteként felszedjük a régi parkettát.
 2. A parkettaragasztó maradékainak megtisztítása után érdemes egymás mellé fektetni az összeillő darabokat.
 3. Amennyiben befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor ezt követi a régi parketta újbóli leragasztása.
 4. A munka befejező lépése az újonnan leragasztott parketta megcsiszolása és három rétegben való lakkozása.

Parketta átrakását házilag azért nem javasoljuk, mert átrakás közben a parketta meg is sérülhet, gyakorlott mesterembernek is oda kell figyelnie erre a kényes műveletsorra.

A parketta átrakása a legbiztosabb műveletsor lehet a felpúposodott parketta javítására.

 • A régen lerakott parketta ragasztása meggyengült idővel különböző okoknál fogva.
 • A faburkolat felszínének jelentős része károsodott, ezért elkerülhetetlen lehet jónéhány léc cseréje, ekkor racionális választás lehet a lécek átrakással való stabilizálása.
 • A korábban lerakott lécek a környezeti hatások miatt teljesen kiszáradtak, és kiterjedt üreg jött létre köztük, amely nem szüntethető meg nyomtalanul.
 • A burkolatot stabilizáló vakpadló odaerősítése elengedett, ezért nem bizonyul elég erősnek a feladata ellátásához.
 • A parketta hézagjainak tömítése gyakran elégséges, akár időtálló eljárás, ellenben a ténylegesen garantált technológia a parketta felbontása és visszarakása.
 • A parketta dilatációja a leghatékonyabban a felszedéssel és ismételt lefektetéssel küszöbölhető ki.
 • Az átrakás azért is javasolt, mert az idő előrehaladtával a parketta színe változik, és gyakorlatilag lehetetlen 10-20 év múltán ugyanazt a típust beszerezni, azonban a régi parketta elemek ”újrahasznosításával” nem lesz színeltérés.

Kedvező árú parketta lerakás Gubacsidűlő környékén, ezen kívül parketta felújítás, parketta javítás, Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Gubacsidűlő régiójában jótállással az elvégzett munkára, fix parketta felújítás árral.