A hagyományos, csaphornyos parketta előnyei

Melyek a hagyományos parketta előnyei?

A hagyományos, más néven csaphornyos parketta fő előnye hosszú élettartama és megbízható, stabil, masszív fizikai tulajdonságai.

Aki már járkált például mezítláb hagyományos, nagy rétegvastagságú parkettán, az tudja, hogy mi a különbség egy laminált padlóhoz képest.  A csaphornyos parketta nem mozog stabilan le van ragasztva az aljzathoz.  Nagyon sok laminált padló, illetve szalagparketta hátrányos tulajdonsága,  hogy mozog amikor járkálunk rajta.

A hagyományos parketta akár 100 évet is kibír, többször csiszolható, lakkozható, felújítható, sokkal jobban ellenáll a valódi fa a nagyobb fizikai igénybevételnek, mint más burkolat típusok. 

A természetes, fa alapanyagból készült, hagyományos parkettát  különböző minőségi osztályokba sorolják fizikai tulajdonságaik és esztétikai megjelenésük szerint:

  • az úgynevezett szelekt minőségi osztály a legkiválóbb kategóriák egyike színhatás áttekintve egyenlete görcsöket nem tartalmaz
  • a natúr parketta homogén up színű apró görcsök lehetnek benne minimális színe eltérésekkel 
  • a rusztikus minőségű parketta alapanyagát  tekintve egyenetlen ebb minőségű  görcsöket és tónus beli különbségeket tartalmaz

A hagyományos parketta legelterjedtebb fafajtái a tölgy, a bükk, az akác, a kőris és a juhar. A különböző fafajták keménységűben és ellenálló képességükben is eltérnek egymástól. A legkeményebb burkolatot az akác, a juhar és a tölgy jelenti.

A laminált padló nem javítható, elemei cserélhetők, ha megsérülnek.
 A hagyományos parketta csiszolható rétege mintegy 10 mm a rétegvastagságtól függően, ami többszöri csiszolást lakkozást tesz lehetővé.

A csaphornyos parketta sokféleképpen variálható, pácolható, különböző minták rakhatók le. Lerakás után meleg érzetet biztosít, környezetbarát, ugyanis természetes alapanyagokból készült burkolat.

A hagyományos parketta burkolaton való járás egészen más érzetet és hanghatást ad. Manapság a fa reneszánszát éli a belsőépítészetben, a fa természetes alapanyagként melegséget sugároz. A valódi fa parketta soha nem megy ki a divatból, az ebből készült padlóburkolat antisztatikus, könnyen tisztán tartható, és nem okoz allergiás tüneteket.

A jó minőségű csaphornyos parketta jó hangtompító hatású, és jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, fektetése munkaigényes ugyan, de hosszabb távon megtérül. A megfelelően gyártott csaphornyos parkettánál nincsenek illesztési problémák, illetve repedések, több éves használat után is kitűnően megállja a helyét.

Precíz, megbízható parketta lerakás, csiszolás és felújítás minőségi garanciával: Makács Tamás parkettás mester +36 30 317 4687.

error: Content is protected !!